Кореспонденти UА: МИКОЛАЇВ спілкувались із Олександром Лівіком

15:53, 18 лип. 2019
 
Кореспонденти UА: МИКОЛАЇВ спілкувались із Олександром Лівіком

Ми продовжуємо серію матеріалів про народних депутатів України від Миколаївщини, які повторно подали свої кандидатури до Верховної Ради. Кандидатам ставимо однакові запитання:
- три ваші досягнення за попередню каденцію та три основні положення програми, з якою йдете до Верховної Ради.  Цього разу кореспонденти Суспільного спілкувались із народним депутатом по 131 виборчому округу Олександром Лівіком.

Олександр Лівік – народний депутат України з 27-го листопада 2014 року. Член депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка". Цього року балотується як безпартійний самовисуванець. За свою каденцію подав 60 законопроєктів, зробив 15 пропозицій до таблиць поправок та здійснив 41 депутатський запит. Двічі Олександр Лівік виступав з трибуни та жодного разу не виступав з місця.  Своїми досягненнями за каденцію називає:

  • Це визнання Росії такою стороною, яка є стороною агресором і визнання, що це не є антитерористична операція. А це є у нас війна з другою державою. Друге досягнення - це мої законопроєкти, які стосуються відновлювальних джерел енергії. І третє досягнення, я рахую, це та моя принципова позиція по відношенню до каналів Newsone та 112: коли Рада приймала законопроєкт по закриттю цих каналів. Я вважав це наступом на свободу слова і вважав, що то не є ділом Верховної Ради. То має розглядати Національний комітет з радіомовлення, або прокуратура давати на то відповідь.

За даними аналітичного порталу “Слово і діло”. На посаді Народного депутата України Олександр Лівік виконав  25 відсотків обіцянок. Із  чотирьох одну. Тетяна Степанова, регіональна представниця громадської організації “CENTREUA”, каже:

  • Він не голосував за Закон про мову. На момент голосування він був відсутній в залі засідання. Ми можемо говорити про обіцянку розпочати будівництво двох біогазових установок у Жовтневому та Вознесенському районах - обіцянка не виконана в повному обсязі. Обіцянки про нові робочі місця та соціальні верстви населення: вони в процесі, але каденція закінчується і ми можемо говорити, що ці обіцянки теж не виконані.

Під час поточної передвиборчої кампанії Олександр Лівік знову обіцяє створити нові робочі місця, забезпечити опіку соціально-незахищених верств населення свого округу та сприяти підвищенню якості освітянських та медичних послуг.

За словами Координатора громадської мережі ОПОРА Дмитра Баштового, агітаційна кампанія Олександра Лівіка є інтенсивною.

  • Ми не фіксували порушень і не звертались до поліції щодо ведення агітації даним кандидатом, але ми фіксували трішки порушення принципу рівності кандидатів. Принцип рівності, який заключався в його піарі на субвенціях, на соціально-економічний розвиток.

 

Авторка: Вікторія Андрушків.
Оператори: Ігор Чорний, Юлія Кускова.

 

Дізнавайтесь про таке:
Кореспонденти UА: МИКОЛАЇВ спілкувались із Борисом Козирем
Кореспонденти UA: МИКОЛАЇВ спілкувались із Андрієм Вадатурським
Олександр Жолобецький балотується по 129-му округу