Олександр Жолобецький балотується по 129-му округу

18:39, 12 лип. 2019
 
Олександр Жолобецький  балотується по 129-му округу

На Миколаївщини повторно зареєструвалися кандидатами у Верховну Раду шестеро мажоритарників, чия каденція завершується. Кореспонденти UA: Миколаїв по черзі їх запитали: чи виконали депутати свої передвиборчі обіцянки.  Кандидатам ставимо однакові запитання:
- Три ваші досягнення за попередню каденцію.
- Три основні положення програми, з якою йдете до Верховної Ради.

Олександр Жолобецький - депутат Верховної Ради 8-го скликання з 27 грудня 2014 р. Член фракції партії «Солідарність «Блок Петра Порошенка». За свою каденцію подав 61 законопроєкт, зробив 18 пропозицій до таблиць правок і здійснив 40 депутатських запитів. Шість разів виступав із місця, чотири із трибуни. Своїми досягненнями за каденцію називає:

  • Якщо брати законодавство, я член комітету з фінансів та банківської діяльності. Тому всі законопроєкти були направлені в цьому секторі. Якщо брати конкретно, що зроблено для Миколаєва, я вважаю, що я досягнув дуже важливої для мене цілі: розпочата виплата вже пів року, виплачується заборгованість із заробітної плати робітникам у минулому заводу 61-го комунара. Сьогодні це Миколаївський суднобудівний завод. Це єдиний державний суднобудівний завод по всій Україні. І я вважаю, досягненням є те, що було залучено з державного бюджету близько 130 млн гривен, які були витрачені саме на округ 129.

Медіаресурс "Слово і діло" стверджує, що Олександр Жолобецький під час попередньої передвиборчої кампанії зробив 44 обіцянки - виконав 24.

Під час поточної передвиборчої кампанії Олександр Жолобецький частково повторює свою попередню програму.

Тетяна Степанова, регіональна представниця громадської організації “CENTREUA”, каже:

  • Олександр Жолобецький теж балотується в народні депутати по 129-му округу, як і минулого разу. Ми аналізували його передвиборчу програму цього року. Деякі пункти, які обіцяє Олександр Жолобецький, не входять до повноважень народного депутата. Чому це так - то треба запитати в самого Жолобецького.

Автор: О. Гордієнко