Кореспонденти UА: МИКОЛАЇВ спілкувались із Борисом Козирем

14:13, 16 лип. 2019
 
 Кореспонденти UА: МИКОЛАЇВ спілкувались із Борисом Козирем

Ми продовжуємо серію матеріалів про чинних народних депутатів України від Миколаївщини, які повторно подали свої кандидатури до Верховної Ради. Кандидатам ставимо однакові запитання: три ваші досягнення за попередню каденцію та три основні положення програми, з якою йдете до Верховної Ради. 
Цього разу кореспонденти #UA_Миколаїв поспілкувались із народним депутатом по 127 виборчому округу Борисом Козирем.

Борис Козир – народний депутат із 27 листопада 2014 року. Член депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка». На пленарних засіданнях Верховної Ради України присутній 521 раз, відсутній – 68 разів. За свою каденцію подав 74 законопроєкти, зробив 113 пропозицій до таблиць правок та здійснив 38 депутатських запитів. Своїм досягненнями Борис Козир називає наступне:

- За п’ять  років мені вдалося залучити 260 млн державних коштів, державних субвенцій на свій 127 виборчий округ. Це Заводський район, це Очаківський район, Миколаївський район, місто Очаків. Ці гроші пішли на дороги, ці гроші пішли на освіту, на медицину, на культуру.

За словами координатора громадської мережі ОПОРА Дмитра Баштового, агітаційну кампанію Борис Козир почав проводити в червні. Нардеп проводить зустрічі, організовує концерти.

- Наразі ми не бачимо ніяких порушень. Щодо Козиря ми зверталися до поліції якраз  по розповсюдженню друкованої агітаційної продукції на зовнішній рекламі. Наразі ми ще фіксуємо розповсюдження і встановлення дзеркал у ліфтах багатоповерхових будинків.  Наразі це питання ми ще опрацьовуємо, - говорить Дмитро Баштовий.

Свою передвиборчу програму базує на трьох законопроєктах. Борис Козир, народний депутат України, каже:

- Мною були розроблені три законопроєкти, які впливають на розвиток нашої громади, саме миколаївської громади. Перший законопроєкт про транспорт: ми зможемо перенести вантажопотоки з наших доріг на річку. Законопроєкт номер два: поправка в бюджетний кодекс, що надасть нам можливість залучати гроші з прибутку наших морських портів на розвиток портових інфраструктури. Третій законопроєкт про наше суднобудівництво: закон надасть пільги податковій та митній.

За даними аналітичного порталу “Слово і діло”, на посаді народного депутата України Борис Козир виконав 31 відсоток своїх обіцянок: не розробив механізм відкликання народних депутатів України, які не виконують своїх обіцянок, оскільки не подав жодної ініціативи з цього приводу.

Авторка:  Ніна Булах
Оператор:  Ігор Чорний