У Миколаївському слідчому ізоляторі відбулись навчання

12:52, 8 лис. 2019
 
У Миколаївському слідчому ізоляторі відбулись навчання

Бунт у Миколаївському слідчому ізоляторі. За такою легендою відбулись навчання чергового караулу, оперативної та групи швидкого реагування ізолятору тимчасового утримання.

Черговий побачив на моніторі початок бунту арештантів. Співробітник СІЗО в коридорі намагається заспокоїти людей. Вони не реагують, створюють пожежу. Перешими на подавлення масових заворушень прибуває черговий караул.

Правоохоронці намагаються припинити заворушення без застосування сили. Не вийшло. 50 хвилин дається на збори групи швидкого реагування. Це співробітники слідчого ізолятора, у яких найкращі показники фізичної підготовки. Щити, кийки, захист передпліччя, гомілок, балаклави - в такому спорядженні група рушає до корпусу. Умовні заворушення подавлені. Старший групи швидкого реагування звітує командиру. Начальник Миколаївського слідчого ізолятора Сергій Шамшура каже: в реальному житті такі ситуації трапляються часто.

Точну кількість арештантів, які перебувають в СІЗО, правоохоронці не повідомляють. Відомо, що їх близько семисот. Охороняють їх двісті п’ятдесят бійців пенітенціарної служби.

Автор: О. Гордієнко
Оператор:   І. Чорний