Альманах "Мова рідна, слово рідне" презентували в ЗОШ № 32

18:58, 30 лис. 2019
 
Альманах

"Мова рідна, слово рідне" - альманах з такою назвою презентували в Миколаївській загальноосвітній школі №32.

У сьомий випуск альманаху увійшли твори переможців літературного конкурсу творів "Мова кожного народу – неповторна і своя". Учасниця заходу Жанна Оганесян розповідає про свою роботу:
- Я писала про видатного вірменського та українського режисера Сергія Параджанова. І він є моїм найулюбленішим режисером, тому я подумала, що треба написати про нього декілька слів. Я написала про нього, тому що він, дійсно, дуже класно представляв не тільки вірменську культуру, а й українську. Ми можемо згадати видатний фільм "Тіні забутих предків" і "Тінь граната".

Захід організували у рамках місячника толерантності "Національне розмаїття Миколаївщини". Альманах складається з чотирьох розділів. Кожен містить твори, пісні й танці різних етносів, що живуть на Миколаївщині. Цей захід проводять раз на два роки, з метою популяризації культурних надбань нацменшин. Голова правління громадської спілки "Рада національних товариств Миколаївської області" Лоліта Каймаразова каже:
- Мета цього заходу – познайомити саме молодь, молоде покоління з представниками тих народів, які мешкають на Миколаївщині. Щоб вони трошечки дізналися про їхню історію, культуру. І пізнаючи, готуючись, бо діти, коли готувалися до цієї класної години, вони розучували танці. Вони навіть намагалися говорити цими мовам.

Наприкінці заходу кожен з учасників конкурсу отримав подарунок: примірник альманаху.


Автор: В. Степанов
Оператор: С. Куропятник