UA: МИКОЛАЇВ виповнилося 2 роки

UA: МИКОЛАЇВ виповнилося 2 роки

31 тра. 2021

30 травня Миколаївська філія Суспільного відсвяткувала річницю отримання логотипу UA:, який є своєрідним знаком якості Суспільного. 

Сьогодні Суспільне Миколаївщини — найбільший мовник в регіоні. На території області можна дивитися телеканал UA: МИКОЛАЇВ та слухати UA: Українське радіо Миколаїв.

Читайте також: Чілдрен Кінофест відбудеться за інформаційної підтримки UA: МИКОЛАЇВ

«Вже два роки Миколаївська філія звертається до своєї аудиторії під брендом UA. Я добре пам’ятаю, як тоді ми чекали це лого. Воно стало підтвердженням дотримання в роботі нашого колективу високих стандартів і принципів Суспільного, серед яких хочу підкреслити незалежність та незаангажованість. Показовими у цьому плані стали проєкти «Виборчий округ. Місцеві» та «Виборчий округ. Дебати». Саме Суспільне Миколаїв виступило організатором і майданчиком конструктивної збалансованої дискусії для кандидатів до органів місцевої влади різних рівнів. Перебіг виборчих перегонів висвітлювався на всіх наших платформах – в ефірах телеканалу UA: МИКОЛАЇВ, UA: Українське радіо Миколаїв, а також на діджитал-платформах», — зазначає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба

За її словами, на сторінках філії в інтернеті трансляція токшоу «Виборчий округ. Дебати» зібрала 24 871 перегляд. Серед змін, які відбулися протягом двох років, продюсерка відзначає збільшення частки новин у регіональному ефірі, втілення в життя проєктів «Радіодень» та «Сьогодні. Головне». Серед своїх головних завдань команда вбачає інформаційну гігієну і планомірно привчає до неї свою аудиторію.

Команда Миколаївської філії Суспільного виготовляє теле-, радіо- та інтернет-контент за всіма стандартами незалежної журналістики.

Сайт і сторінки у соцмережах (ютуб-канал та фейсбук-сторінка) невпинно нарощують відвідуваність, на високому рівні цитованість матеріалів, зростає число підписників, кількість переглядів матеріалів. Є кепшн-відео, які назбирали понад мільйон переглядів. Одне з таких – про миколаївця, який вирощує гігантську секвою.

Протягом цього часу команді вдалося реалізувати кілька суспільно важливих проєктів. У липні 2019 року на телеканалі UA: МИКОЛАЇВ відбувся суспільно-політичний проєкт Суспільного «Виборчий округ: Співбесіда», що мав на меті познайомити виборців з кандидатами в народні депутати по одномандатних виборчих округах. Із 3 по 19 липня команда проєкту підготувала та провела 15 прямих ефірів. З 88 кандидатів у народні депутати України шести одномандатних виборчих округів Миколаївської області в прямих ефірах взяли участь лише 27 кандидатів. 

З вересня 2020 року Суспільне Миколаївщини щодня готує для глядачів, слухачів та читачів не лише актуальні новини, а й щоденну 52-хвилинну підсумкову програму «Сьогодні. Головне», яка поєднала в собі топ новини дня та їх експертний аналіз. Для втілення творчого задуму налагодили тісну співпрацю між бюро новин та ведучими гостьових студій – команда проєкту працює у зв’язці і націлена на оперативність та актуальність.

У жовтні 2020 року в ефірі Суспільного був реалізований проєкт «Виборчий округ. Місцеві» – суспільно-політичний проєкт регіонального мовлення Суспільного, що мав на меті налагодити діалог між владою та виборцями, надати аналіз діяльності осіб на виборних посадах. 11 випусків проєкту за участі кандидатів на посаду Миколаївського міського голови та кандидатів у депутати Миколаївської міської та обласної рад, які були адаптовані і для радіоефіру. Команда поставила за мету надати глядачеві неупереджену, достовірну, збалансовану інформацію, а всім кандидатам – рівні умови. 

Зважаючи на незаангажованість Суспільного мовника Миколаївщини, як єдиного в регіоні незалежного майданчика для висловлення суспільної думки, обидва кандидати на посаду Миколаївського міського голови взяли участь у токшоу «Виборчий округ. Дебати» на телеканалі UA: МИКОЛАЇВ. Щоправда, команда Суспільного перед «Дебатами» стикнулася зі своєрідною формою морального тиску, зриву виходу програми: дзвінок про замінування, евакуація тощо. «Виборчий округ. Дебати» вийшли в ефір наступного дня. 

«Суспільне Миколаївщини – єдиний незалежний мовник у регіоні. Такої кількості суспільно важливих тем, об’єктивно і незаангажовано не розглядає жодний інший засіб масової інформації. Завдяки цьому у місцевого Суспільного мовника залишається повага та своя аудиторія. 2 роки тому нашій філії присвоєно логотип UA. Це означало, що програми всіх напрямів відповідали журналістським стандартам і цінностям Суспільного. Це і стало основним критерієм у подальшій роботі. Кожен ефір важливий, до кожного ставимось серйозно. Але запам’яталися ефіри, що готувалися у форс-мажорних обставинах. Коли зранку домовляєшся з двома гостями, а на вечір через певні обставини не може прийти жоден, — розповідає редакторка «Сьогодні. Головне» Тетяна Мілякіна. —  Новим викликом для команди Суспільного мовника Миколаївщини стала робота в умовах карантину. Від початку карантину роботу редакцій довелося реорганізувати: і процес підготовки, і зміст програм. Із березня 2020 року, принаймні перші два місяці, увага команди була повністю зосереджена на питаннях протидії розповсюдження коронавірусної хвороби COVID-19. За цей час набули досвіду і навичок створювати програми в онлайн режимі. Були ефіри без гостей у студії, речники виходили на зв’язок телефоном, скайпом, месенджером або зумом».

Також щодня в ефір виходить прямоефірне токшоу «Радіодень» спільний спецпроєкт UA: Українське радіо Миколаїв та телеканалу UA: МИКОЛАЇВ культурної та суспільно- корисної тематики, оперативне висвітлення і аналітика найважливіших суспільних подій міста й області, присвячені регіональному розвитку, економіці, соціальній сфері, здоров’ю, транспорту, праву, антикорупційному руху тощо.

«Ми всі працювали на результат, очікували з нетерпінням, коли нарешті команда Миколаївської філії досягне тих критеріїв високої оцінки професійності і суспільної відповідальності за свою роботу. Колектив UA: Українського радіо Миколаїв був серед тих небагатьох регіональних редакцій, де в 2019 році стартував проєкт «Радіодень», який одночасно виходить на радійній та телевізійній платформах. Це навчило нас адаптувати програми для різної аудиторії, бути в тісній комунікації з колегами, розширило можливості радіо. Пошук нових тем, неординарних героїв і нестандартних рішень – це те, що змушує нашу дружну команду рухатися вперед», —  каже редакторка UA: Українське радіо Миколаїв Оксана Хмельова.

«Час спливає, і Миколаївська філія Суспільного святкує вже другу річницю отримання логотипу «UA: МИКОЛАЇВ». За цей час ми оновили студії, побудували нову студію радіо, змінили формат мовлення на 16х9, технічно переоснастили апаратні телебачення та радіо, зробили ремонт приміщень. Багато чого вже зроблено, але попереду ще багато планів та роботи», — зазначає менеджер Миколаївської філії Суспільного Дмитро Лугінець.

Нагадаємо,  UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. 

Дивитись Суспільне UA: МИКОЛАЇВ можна в ефірі та онлайн на сайті філії

Слухати UA: Українське радіо Миколаїв можна онлайн та на частотах: 

  • Миколаїв — 92,0 FМ;
  • Первомайськ — 105,9 FМ.

Всі проєкти Суспільного Миколаївщини, а також актуальні новини та кепшнвідео можна переглянути на цифрових платформах мовника: