Чілдрен Кінофест відбудеться за інформаційної підтримки UA: МИКОЛАЇВ

Чілдрен Кінофест відбудеться за інформаційної підтримки UA: МИКОЛАЇВ

27 тра. 2021

Із 28 травня до 2 червня в Миколаєві відбуватиметься 8-й Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків Чілдрен Кінофест, який безкоштовно знайомить українських дітей з найновішими європейськими стрічками та світовою кінокласикою. Миколаївська філія Суспільного (телеканал UA: МИКОЛАЇВ та UA: Українське радіо Миколаїв) інформаційно підтримує подію.

Читайте також: UА: МИКОЛАЇВ покаже виставу Стефаника «Вона — Земля» з Русова

Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів. Всі покази – безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. 

«Чілдрен Кінофест виховує нове покоління кіноглядачів в Україні, розвиває сімейне культурне дозвілля та просуває мистецтво кіно. Обов’язково завітайте!», — розповідає менеджер-волонтер фестивалю в Миколаєві Андрій Мороз.

Щороку фестиваль співпрацює з благодійними організаціями – на покази запрошують дітей із вразливих соціальних груп: постраждалих від конфлікту на сході України, дітей з особливими потребами, сиріт та інших.

Фільмом-відкриттям Чілдрен Кінофесту в кінотеатрах стане фантастична анімаційна стрічка Анатолія Лавренішина «Віктор_Робот», яка в цьогорічній конкурсній програмі представляє Україну. 

За словами тимчасово виконувачки обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галини Щерби, UA: МИКОЛАЇВ вже не вперше виступає партнером Чілдрен Кінофесту. 

«По-перше, відвідини такого заходу – це прекрасна нагода для дітей та їхніх батьків побути разом, переглянути якісне кіно, а, можливо, навіть надихнутися на створення свого фільму. По-друге, для нас має значення соціальна складова проєкту – частина кінострічок матиме спеціальні субтитри українською, адаптовані для людей із порушенням слуху, а на покази запрошують групи дітей від благодійних організацій. До того ж, у конкурсній програмі фестивалю представлений фільм 13-річної миколаївської режисерки. Тож для нас є низка причин підтримувати ініціативу проведення у нашому місті такого кінофестивалю для дітей», — зазначає Галина Щерба.

Покази в Миколаєві відбудуться в кінотеатрі  «Батьківщина» за адресою: вул. Московська, 9. Із розкладом показів кінострічок в Миколаєві можна ознайомитися тут.

Нагадаємо,  UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. 

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці; та UA: Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.