Захист прав та допомога військовополоненим на Миколаївщині I 01.10.2024

1 жов. 17:35


Ми щиро вітаємо бійців ЗСУ зі святом Покрови та з Днем захисників та захисниць України, які відзначають в один день. Здавна вважалося, що всім, хто захищає Україну, покровительствує Діва Марія. І бажаємо, щоб кожен і кожна з них якнайшвидше повернулися додому з перемогою. На жаль, серед захисників і захисниць України є ті, хто знаходяться у російських катівнях, у полоні, потерпаючи від знущань та приниження людської гідности.

Щонеділі в Миколаєві відбувається акція-нагадування на підтримку українських військовополонених і зниклих безвісти під гаслом "Не мовчи! Полон вбиває". Також під час засідання чергової 37-ї сесії Миколаївської міської ради депутати ухвалили звернення до Президента України, Голови ВРУ, Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо посилення публічного висвітлення ситуації навколо полонених та безвісти зниклих захисників Сил Оборони України та сприяння визволенню їх з полону.

Яка робота здійснюється у цьому напрямку на Миколаївщині та і якими є її результати — дізнаємося у програмі "Радіодень".

На прямому зв’язку: Спартак Гукасян  Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини у Миколаївській області та Вадим Жепало начальник юридичного відділу Південного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Коментарі телефоном : Лілія Першина керівниця відокремленого підрозділу ГО “Об’єднання матерів і дружин захисників України” в Миколаївській області, Ольга Кременецька заступниця керівника Миколаївської координаційної ради з питань підтримки родин військовополонених та зниклих безвісти військових, дружина військовополоненого.

Ведуча: Галина Самойленко

Інші випуски
Більше відео