НМТ-2024 на Миколаївщині: виклики, особливості проведення та застереження керівників закладів

6 тра. 17:45


В учнів добігає кінця навчальний рік — випускники складатимуть іспити. Одинадцятикласники обиратимуть навчальні заклади, в яких будуть здобувати вищу освіту. Проте, спочатку треба скласти НМТ (національний мультипредметний тест).

У 2024 році вступити без ЗНО, без НМТ можна в професійно-технічне училище, коледж або недержавні навчальні заклади. Для вступу після 11 класу до закладів вищої освіти (університет, інститут, академія) потрібно мати сертифікат ЗНО або НМТ . З 14 березня до 11 квітня усі, хто планує вступати до закладів вищої освіти на бакалаврські програми, мали змогу зареєструватися для участі в НМТ 2024 року. Він, як і в попередні два роки, проходитиме у вигляді комп’ютерного онлайн-тестування. Вступники, які зареєструвалися на проходження Національного мультипредметного тесту у 2024 році вже до 8 травня отримають запрошення.

У програмі "Радіодень":

  • - якими є особливості організації порядку та якісного проведення НМТ на Миколаївщині;
  • - яка кількість випускників цьогоріч планує складати цей іспит в області;
  • - які фактори формують середній прохідний бал НМТ
  • - на що треба звертати особливу увагу при здачі іспиту.

На прямому зв’язку: Алла Веліховська директорка департаменту освіти та науки Миколаївської ОВА обласної військової адміністрації; Коментарі телефоном: Андрій Малахов керівник одного з пунктів тестування в м. Миколаїв, Христина випускниця 11 класу 2024 року.

Ведуча: Галина Самойленко

Інші випуски
Більше відео