Трактористки Миколаївщини: реальність та перспективи І 23.07.2024

23 лип. 17:35


Сьогодні, 23 липня, о пів на шосту ранку артилерійських обстрілів зазнало місто Очаків Очаківської громади. Про це повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім Наразі відомо про чотирьох постраждалих, серед них – хлопець 17 та дівчина 15 років. Стан потерпілих середньої тяжкості. Їм надається вся необхідна медична допомога. Також пошкоджено багатоквартирний будинок. Проте, як почуваються підлітки та яка робота наразі триває у громаді нам поділився заступник Очаківського міського голови Олексій Васьков.

Війна, на жаль, ще триває, вона змушує відновлювати зруйноване, шукати та реалізовувати незвичні, на перший погляд, плани, ламати певні стереотипи, вчитися діяти по – іншому, щоб повноцінно продовжувати жити та відбудовувати те все, що зруйнував окупант. А наш край – Миколаївщина вже давно асоціюється з землеробством, аграріями. А віднедавна на Миколаївщині, у місті Снігурівка, жінки почали опановувати нову професію — трактористок.

За ініціативи департаменту освіти та науки Миколаївської ОВА та підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та уряду Данії, в березні 2024 року, щоб навчити водійській справі тракториста набрали групу дівчат з громади.

Що мотивує сімох жінок з абсолютно різним досвідом по 6 годин п’ять днів на тиждень вчитися кермувати трактором? У чому суть пілотного проєкту уряду Данії UNDP та чому саме цей заклад?Якими є основи курсу та чи матиме пілотний проєкт продовження? Дізнаємося у програмі «Радіодень»

На прямому зв’язку: Людмила Комісарова заступниця директорки департаменту освіти та науки Миколаївської ОВА.

Коментарі телефоном: Вікторія Хом’якова директорка Снігурівського професійного ліцею, Світлана Пашкова майстриня Казанківського аграрного ліцею, Олена Литвиненко учасниця проєкту.

Ведуча: Галина Самойленко

Інші випуски
Більше відео