Реалізація на Миколаївщині проєкту "100 майстерень" І 11.04.2024

11 кві. 17:35


У листопаді 2023 року Міністерство освіти та науки України оголосило про старт державної програми з оновлення майстерень закладів професійної освіти. Мета проєкту — створити 100 сучасних майстерень, які сприятимуть якісній освіті та ефективному набуттю навичок із найактуальніших професій для країни. Заклади ПТО України подали 202 заявки, які склали 33% від усієї їх кількості.

Результати відбору оголосили у березні 2024 року. Серед ТОП-5 областей які подали найбільше заявок – Миколаївська: 14 заявок (з 24 закладів ПТО області, і це зважаючи на той факт, що 11 закладів були пошкоджені, різного ступеня). У переліку також Львівська 14 заявок, Вінницька 16, Дніпропетровська 15 та Харківська 11.

Найбільше заявок отримали від профтехів на оновлення майстерень за професіями слюсар-ремонтник, електрик, сантехнік. А також на створення кулінарних хабів і майстерень за токарним, будівельним та сільськогосподарським напрямом. Зазначимо, держава  виділила 500 мільйонів гривень на створення навчально-практичних центрів у закладах професійно-технічної освіти України.

У програмі "Радіодень":

  • - що передбачає мета проєкту «100 майстерень» від МОН;
  • - які заклади ПТО області стали переможцями даного проєкту;
  • - за якими програмами його реалізовуватимуть;
  • - як проєкт допоможе змінити роботу закладів та допоможе здобувачам освіти.

На прямому зв’язку: Людмила Комісарова заступниця директорки департаменту освіти та науки Миколаївської ОВА. Коментарі телефоном: Наталя Коваль в.о. директора «Миколаївського вищого професійного училища технологій та дизайну», Юрій Бенюх директор Миколаївського Професійно – технічного училища № 42.

Ведуча: Галина Самойленко

 

Інші випуски
Більше відео