Проєкт «Офіцери шкільної безпеки»: як працюватиме на Миколаївщині

3 січ. 17:35


За словами голови Національної поліції України Івана Вигівського, вже з кінця січня 2024 у 400 школах розпочнеться реалізація проєкту "Офіцери шкільної безпеки". Це будуть населені пункти, наближені до лінії фронту, прикордонні райони з РФ та Білорусією. Про це він розповів в інтерв’ю "Українським Новинам".

«Нам треба набрати та навчити нових офіцерів безпеки, а це як мінімум п’ять місяців. Так довго ніхто чекати не буде, Міносвіти вже зараз має визначити категорію шкіл і дати конкретні заклади, куди першочергово потрібен такий поліцейський. Йдеться в першу чергу про Харківську, Запорізьку, Миколаївську, Чернігівську, Сумську області — бо там велика кількість людей зі зброєю. Ми направимо туди зараз діючих поліцейських, щоб подивитися, де є якісь складнощі, а далі будемо набирати людей через конкурс», — сказав Іван Вигівський.

Про те, як реалізовуватиметься проєкт на Миколаївщині, хто відповідатиме за нього, у яких навчальних закладах і скільки працюватиме офіцерів шкільної безпеки дізнаємося далі у нашій програмі «Радіодень».

На прямому зв’язку: директорка Департаменту освіти та науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська.

Коментарі телефоном: начальник ГУ Нацполіції у Миколаївській області Сергій Махно; Юрій Синчук — начальник управління освіти Південноукраїнська.Ведуча: Галина Самойленко

Інші випуски
Більше відео