Відновлення системи зрошення на Миколаївщині І 10.10.2023

10 жов. 17:35


Миколаївську область визнають як перспективну у плані зрошення земель для забезпечення продовольчої безпеки держави та світу. Вона одна з найбільших областей України, де зосереджена велика кількість земель, які потребують зрошення і до того, вони вже були зрошувальними й там побудовані меліораційні системи, які можуть працювати, якщо відновити на них зрошування.

У травні 2022 року було прийнято Закон про організацію водокористувачів (ОВК). Ним передбачена нова форма господарювання, яка надає послуги з транспортування та подачі води. В рамках впровадження Урядової Стратегії на території області в зоні обслуговування Управління каналів річки Інгулець, зокрема Інгулецької, Спаської та Явкинської зрошувальних систем створено першу організацію водокористувачів «Інгулецька», яка покриває 103,3 тисячі гектарів в області, зі 190 тисяч загальної площі сільськогосподарських земель.

Тож далі у програмі «Радіодень» ми дізнаємося:

  • — Яким є стан зрошувальних систем на Миколаївщині та перспективи їх відновлення;
  • — Які завдання вирішує організація водокористувачів (ОВК) «Інгулецька»;
  • — Як співпрацюватиме з органами місцевого самоврядування в області.

На прямому зв’язку: перший заступник голови Державного агентства меліорації та рибного господарства Тарас Кот.

Коментарі телефоном: представник Програми USAID Агро, керівник групи із земельної реформи Сергій Кубах; голова постійної комісії Миколаївської обласної ради з питань аграрної політики, землекористування, розвитку села та продовольчої безпеки Надія Іванова.

Ведуча: Галина Самойленко

Інші випуски
Більше відео