Сімейні форми виховання: патронатні родини на Миколаївщині І 04.10.2023

4 жов. 17:35


Другого жовтня, до Миколаєва з робочим візитом прибули Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович та голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик. Під час візиту відбулась нарада в межах якої учасники обговорили актуальні питання щодо соціального захисту населення та захисту прав дітей. Зокрема мова йшла і про розвиток сімейних форм виховання.

Станом на перше вересня 2023 року загальна кількість дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування в області складає 2 581 дитину. Дітей-сиріт — 1 069, а позбавлених батьківського піклування 1 512. В цьому році на Миколаївщині статус отримали ще 160 дітей. Щоб допомогти дітям отримати родину, повернути її до сімейного затишку, в області функціонує 42 ДБСТ, де виховуються 292 дитини. В цьому році створено два нові будинки, де виховуються 30 дітей. Також 22 дитини всиновили, а під опіку або піклування передано 190 дітей. З одного боку — це невелика кількість, а з іншого: кожне врятоване дитяче життя — це щастя.

Тож сьогодні у програмі «Радіодень» ми дізнаємося:

  • — Які форми сімейного виховання поширені на Миколаївщині;
  • — Які є пріоритетними й чому саме?
  • — Як працюють патронатні родини в області.

На прямому зв’язку: начальниця служби у справах дітей Баштанської міської ТГ Наталія Гордієнко.

Коментарі телефоном: начальниця служби у справах дітей Миколаївської МР Юлія Кравченко, мати — вихователька патронатної родини Наталія Ульянова.

Ведуча: Галина Самойленко

Інші випуски
Більше відео