Соціальні послуги для людей з інвалідністю: гранти для громад Миколаївщини I 10.08.2023

10 сер. 18:50


На сьогодні у Миколаївській області, за даними Департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОВА, на обліку перебуває 20 806 людей з інвалідністю, з них дітей до 18 років 7 119, дорослих — 13 687. Тому держава посилює увагу до таких людей та опікується розв’язанням їхніх проблем.

Проте не тільки урядові, але й неурядові організації сприяють такій допомозі. Особливо у час війни. До прикладу, Міжнародний БФ Карітас України оголосив грантовий конкурс у Миколаївській, Одеській, Харківській та Запорізькій областях на соціальні послуги для людей з інвалідністю. Основна його мета – підтримка місцевих громад у розвитку інклюзії та соціальних послуг для людей з інвалідністю й інших вразливих верств населення.

Реалізовуватимуть гранти з 21 серпня до 15 жовтня 2023 року на території чотирьох областей.

Сьогодні у програмі "Радіодень" ми дізнаємося:

  • - В чому суть даного проєкту;
  • - Як реалізовується конкурс на Миколаївщині;
  • - Як він може допомогти громаді ;
  • - Хто і за яких умов може стати його учасником.

Коментарі телефоном: проєктна менеджерка Благодійного фонду "Карітас Миколаїв" Юлія Сімак; фахівчиня з фасилітації (робота з громадами) Благодійного фонду "Карітас Миколаїв УГКЦ" Ірина Бояр; голова ГО "Новоодеська міська організація Всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України" Валентина Ігнатова.

Ведуча: Галина Самойленко.

Інші випуски
Більше відео