Вплив війни на жіноче здоров’я | 11.01.2023

11 січ. 17:35


Майже два місяці, з 15 листопада 2022 року, в Миколаївській області працює медична мобільна клініка — це сервіс з надання медичної допомоги з питань сексуального і репродуктивного здоров’я, який підтримується Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і націлений забезпечити найбільшу інклюзивність та доступність медичних послуг.

Прийом ведуть лікарі мобільної бригади репродуктивного здоров’я — акушер-гінеколог, сімейний лікар або терапевт, медсестра або акушерка. За цей період мобільна клініка виїжджала в різні куточки області 22 рази, до фахівців звернулись близько 400 клієнтів. Також Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та ЄС підтримують пологові будинки та гінекологічні відділення в Україні. Серед партнерів Фонду і Вознесенська багатопрофільна лікарня.

У програмі Радіодень дізнаємося:

  • як війна впливає на жіноче здоров’я та які медичні послуги з репродуктивного здоров’я доступні для жительок Вознесенщини;
  • яка ситуація з народжуваністю у Вознесенській громаді і що змінилося в роботі лікувального закладу з початку повномасштабного вторгнення.

На прямому зв’язку: головний лікар КНП "Вознесенська багатопрофільна лікарня" Володимир Красьоха.

Ведуча: Оксана Хмельова.

Інші випуски
Більше відео