31.08.2020. Охорона довкілля: співпраця з ЄС

31 сер. 17:20


28 серпня 2020-го в пресцентрі Українського кризового медіацентру відбувся брифінг у рамках марафону “Підсумки першого року роботи Парламенту ІХ скликання і новий порядок денний” – “Захист та охорона довкілля – на шляху до тіснішої співпраці з ЄС European Green Deal”. Експерти, нардепи та представники місцевих рад обговорили діяльність парламенту нинішнього скликання в напрямку захисту та охорони довкілля. Про це повідомили на сайті Українського кризового медіацентру.

Про що свідчать результати аналітичного звіту ГО «Мережа захисту національних інтересів «АНТС», який представили під час публічного обговорення, щодо прогресу виконання Угоди про Асоціацію з ЄС у 2020 році, зокрема, в сфері захисту довкілля?

Які заходи провели на Миколаївщині з метою захисту біорізноманіття в рамках Оселищної та Пташиної директив ЄС, що є обов’язковими до виконання згідно з Угодою про Асоціацію?

Миколаївщину омивають води Чорного моря. Покращення екологічного стану Чорного моря – обов’язок нашої країни в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Щоб визначити головні проблеми Чорного моря і надати рекомендації щодо їхнього вирішення, впроваджують проєкт  «Удосконалення екологічного моніторингу в Чорному морі» (EMBLAS-Plus). Проєкт триватиме до 2020-го року й завершиться розробкою плану дій із порятунку Чорного моря. Тобто ухваленням Морської стратегії України. Якими нині є результати роботи в рамках проєкту?

Гості студії: кандидатка технічних наук, природозахисниця Інна Тимченко, членкиня Миколаївської філії Національного екологічного центру України Марина Романенко.

Коментарі телефоном: голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна  Климпуш-Цинцадзе, наукова співробітниця НПП «Бузький Гард» Анна Коломієць, експертка проєкту ЄС - ПРООН «Удосконалення екологічного моніторингу Чорного моря: обрані заходи» (EMBLAS-Plus) Олена Марушевська.

Ведуча програми - Тетяна Бакоцька.

 

Інші випуски
Більше відео