17.08.2020. Цифровізація процесів архівної справи

17 сер. 17:15


Державна архівна служба України провела моніторинг стану виконання пріоритетів Укрдержархіву на 2020 рік у І півріччі, зокрема, пріоритету «Цифровізація усіх процесів архівної справи та діловодства».

Для організації доступу до архівної інформації, ефективного надання інформаційних послуг державні архіви в умовах карантинних обмежень спрямували зусилля на створення фонду користування документами Національного архівного фонду шляхом їхнього оцифрування.

За І півріччя 2020 року державні архіви оцифрували майже 25 тисяч одиниць зберігання та одиниць обліку документів Національного архівного фонду. З них більше 10 тисяч опублікували на офіційних вебсайтах. Найкращих результатів в оцифруванні документів у І півріччі 2020 року досягли, в тому числі, працівники Державного архіву Миколаївської області, ставши лідерами з оцифрування довідкового апарату.

Про це повідомили на сторінці Державної архівної служби України.

  • Яким чином працівники архіву реалізовують політику доступності та відкритості архівного надбання для широкого загалу користувачів в умовах пандемії?
  • Чому обсяги оцифрування документів у порівняні з аналогічним періодом 2019 року збільшилися?

Гостя студії: докторка історичних наук, директорка Державного архіву Миколаївської області Лариса Левченко.

Коментарі телефоном:

  • кандидатка історичних наук Наталія Шевченко,
  • голова Миколаївської районної громадської організації краєзнавців "Світовид" Віктор Дробний.

Ведуча програми - Тетяна Бакоцька.

Інші випуски
Більше відео