08.07.2020. 17:15 Археологічна пам’ятка «Дикий Сад»

8 лип. 17:15


 

Сьогодні, 8 липня 2020-го року, в Миколаєві експертна група аналізувала можливість реалізації 96 поданих містянами проєктів Громадського бюджету на 2021 рік. Про це повідомили на сайті Миколаївської міської ради. Відповідно до міської програми Громадський бюджет Миколаєва, на реалізацію проєктів у 2021 році заплановано 18 млн грн. Авторами проєктів стали 75 миколаївців. Сьогодні запросили авторів проєктів та експертів для детального обговорення проєктів. Два з них спрямовані, зокрема, на популяризацію археологічної пам’ятки «Городище «Дикий Сад».

 

Цю пам’ятку археології, що датується 1250-900 рр. до н.е. відкрив 93 роки тому в центрі Миколаєва Феодосій Камінський. Регулярні повномасштабні археологічні дослідження почали на початку 1990-х років під керівництвом відомого миколаївського археолога Ю. Гребеннікова. З 1998 року й до цього часу археологічну експедицію з дослідження пам’ятки очолює Кирило Горбенко.

 

Якими є результати обговорення проєктів, що пов’язані з пам’яткою «Городище «Дикий Сад» в рамках Громадського бюджету на 2021 рік?

 

Якою є ситуація щодо музеєфікації цієї археологічної пам’ятки (тобто, створення міського історико-художнього музею, структурним підрозділом якого заплановано зробити Музей просто неба «Городище «Дикий Сад»)?

 

Які нові археологічні об’єкти на території городища відкрили для досліджень?

 

Якими є перспективи роботи в рамках археологічного сезону – 2020 під час пандемії?

 

  • Гості студії: старший викладач МНУ ім. В.О. Сухомлинського, науковий співробітник Інституту археології НАН України, керівник археологічної експедиції «Дикий Сад» Кирило Горбенко,
  • науковий співробітник Інституту археології НАН України Олександр Смирнов.

 

Коментарі телефоном: провідний науковий співробітник Інституту історії України НАН України, доктор історичних наук Борис Черкас.

Ведуча програми: Тетяна Бакоцька.

Інші випуски
Більше відео