24.06.2020. Угода про асоціацію між Україною та ЄС

24 чер. 17:15


Тема: Угода про асоціацію між Україною та ЄС: комунікація з громадськістю

Із 22 по 25 червня представники Громадської школи дієвих практик ЄС (CiSEP) за підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини проводять онлайн конференцію з метою розробити ідеї для інформаційно-просвітницьких проєктів у контексті забезпечення належного виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на регіональному рівні.

Про це повідомили у Фейсбуці на сторінці «Civic School for Sound EU Practice».

Під час дискусії про майбутнє Угоди про Асоціацію з ЄС керівник Програм співробітництва у Представництві ЄС в Україні Штефан Шльонінг зазначив: «Багато чого досягнуто, але ще чимало належить зробити». Штефан Шльонінг наголосив, що бачить сильну політичну волю для забезпечення і прискорення реформ в Україні, незважаючи на події, що пов’язані з пандемією.

Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен у перший день конференції 22 червня зауважила, що важливу роль на шляху європеїзації України відіграють інформаційно – просвітницькі кампанії. Утім, слабким місцем таких проєктів є низький рівень комунікації влади з громадськістю в контексті європейської тематики. Анка Фельдгузен повідомила, що за останні п’ять років у Миколаївській області відбулося п’ять інформаційно-просвітницьких кампаній про виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Це найнижчий показник в Україні. Лідером є місто Дніпро, де організували 185 інформаційних кампаній на цю тематику. Про що свідчать ці цифри?

Чому якісна комунікація з громадськістю посилить виконання Угоди про Асоціацію України з ЄС?

Гість студії: засновник та член правління Миколаївського прес-клубу, медіа тренер, учасник конференції «Формуємо разом: наше майбутнє, наша спільнота, наша відповідальність» В’ячеслав Головченко.

Коментарі телефоном:

доктор наук з державного управління, професор кафедри публічного управління та адміністрування ЧНУ імені Петра Могили Світлана Сорока (Про просвітницькі заходи, що відбулися за підтримки Інформаційного центру Європейського Союзу, що діє на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили).

організатор тренінгу "Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції»,  аналітик ГО «Інтерньюз-Україна» Віталій Рибак. (Яким чином  Європейський Союз протистоїть дезінформації і чому цей досвід може допомогти в роботі українським регіональним журналістам?).

Ведуча – Тетяна Бакоцька.

 

 

 

 

Інші випуски
Більше відео