05.06.2020. Інформаційна кампанія «Журналісти важливі»

5 чер. 12:15


Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко закликає громадськість підтримати українську журналістику та журналістів, приєднавшись до Всеукраїнської акції «Журналісти важливі». У зверненні, яке опублікували на сайті Національної спілки журналістів України 3 червня 2020 року Сергій Томіленко зазначив:

«Журналісти – важливі. Ці прості, але такі місткі слова стали своєрідним гаслом цьогорічного Дня журналіста. Бо наша професія опинилася в небезпеці в усьому світі. Нам випало зустрічати цьогорічне професійне свято в особливих умовах. Пандемія коронавірусу, охопивши планету, змінила звичний ритм життя. І мова – не стільки про відсутність можливості відзначити професійне свято так, як ми звикли - у широкому дружному колі колег і однодумців, на професійних зустрічах, нагородженнях, фестивалях. Мова насамперед – про межу виживання, на яку пандемія поставила чимало редакційних колективів. Журналісти – важливі. Бо ми одними з перших, разом із медиками, прийняли на себе удар небаченого досі вірусу. Залишаючись вірними своєму професійному обов’язку і сумлінню, ризикуючи здоров’ям і життям, тисячі українських медійників вийшли на передову інформаційного фронту. Вийшли і залишаються там, аби щоденно забезпечувати суспільство оперативною і достовірною інформацією, фаховими коментарями, аналізом і прогнозами...".

Яким чином можна приєднатися до акції?

За оцінками Національної спілки журналістів України, до 20% вітчизняних медіа можуть не пережити економічну кризу. Під час кризи особливо важко місцевим газетам, які й так були на межі виживання. У багатьох країнах під час пандемії надали журналістам статус «ключових працівників» – нарівні з лікарями, поліцейськими і працівниками комунальних служб. Уряди різних країн звільняють медіа від податків, замовляють соціальну рекламу в ЗМІ і видають громадянам ваучери на передплату газет. В Україні журналісти не отримали допомоги від влади, хоча працюють в екстремальних умовах. Чому потрібно зберегти місцеві газети і яким чином можна покращити якість журналістських матеріалів в умовах пандемії?

Гості студії: редакторка газети Миколаївського району «Маяк» Юлія Ткач,

кандидат політичних наук, авторка дослідження «Конструктивна журналістика в регіональному медіа просторі» Віра Ярошенко.

Коментарі телефоном:

голова Національної спілки журналістів України, член Виконкому Європейської федерації журналістів Сергій Томіленко,

доктор політичних наук Микола Іванов,

журналістка, авторка статей за стандартами конструктивної журналістики (журналістики рішень) Валерія Пімкіна,

координаторка напрямку УКМЦ по роботі з національними аудиторіями Юлія Тьоткіна.

Ведуча програми - Тетяна Бакоцька.

 

 

 

 

 

Інші випуски
Більше відео