Безпека і робота у ворожому середовищі — на  Суспільне Миколаїв відбувся тренінг

Безпека і робота у ворожому середовищі — на Суспільне Миколаїв відбувся тренінг

3 жов. 2023

Минулого тижня для працівників Суспільне Миколаїв відбувся тренінг з безпеки і роботи у ворожому середовищі, який організувала Академія Суспільного Мовлення. Навчання проводила команда з британської компанії Lazarus Training, яка працює з фахівцями різних професій, зокрема журналістами, у гарячих точках по всьому світу. Тренінг відбувся за сприяння міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» та фінансової підтримки Європейського союзу.

Читайте також: Рідні й уся команда Суспільного чекає на повернення додому полоненого телеоператора Василя Філімона

Працівники Суспільного в Миколаєві отримали теоретичні базові знання та практикувались  у їх застосуванні. Пропрацьовували питання особистої безпеки, вмісту аптечок, допомоги при травмах, критичних кровотечах, евакуації поранених, поведінки під вогнем, ознайомились з видами зброї та правилами управління конфліктами, розібрали ознаки посттравматичного стресу. Учасники мали можливість обговорити питання, що виникли під час занять та ділитись своїм досвідом. 

Також журналістам презентували безплатний додаток для смартфонів, який охоплює багато медичних навичок та має додатковий навчальний контент і надали індивідуальні  медичні аптечки.

«На тренінгу я здобула нові знання та навички щодо того, як діяти в надзвичайних ситуаціях та надавати домедичну допомогу при різних життєвозагрожуючих станах. Дізналася, як оцінити небезпеку на місці події, які перші кроки, як визначити стан потерпілої людини тощо. Практичні сценарії, які ми приходили — це великий плюс для закріплення отриманих навичок. Інколи теоретичні лекції та деякі практичні завдання тригерили якісь мої внутрішні страхи, але одночасно з цим давали можливість побороти цей страх, пересилити себе та бути більш зібраною у критичних ситуаціях. Тому я отримала неоціненний досвід!», — зазначає фахівчиня групи діджитал Дарʼя Свистуха.

«Тренінг, який ми пройшли, став для мене можливістю усвідомити, на якому рівні знаходяться мої знання з медицини загалом. За ці три дні я змогла дізнатися більше про надання допомоги пораненому на полі бою. Також дуже радію, що мали можливість практично відпрацювати теоретичні основи», —  каже фахівчиня гурпи діджитал Юлія Голокоз

Фахівець групи діджитал Максим Місайлов вважає, що такі заходи було б чудово проводити для масової аудиторії на відкритому просторі. А лекції від спікерів медичного спрямування дуже цікаві, адже вони не були "сухим" перечитуванням фактів. 

«Оскільки я раніше не брав участі у подібних заходах, отримав багато нової інформації. Не впевнений на 100%, що зможу за необхідності когось врятувати, але принаймні знаю як це зробити. Сподобалися тренери – досвідчені й дружні, живі люди», — каже кореспондент Федір Бондар

Зазначимо, Академія Суспільного Мовлення — навчальний центр, створений під егідою Суспільного мовника України. Реалізовує навчальні програми за участі тренерів європейських медіашкіл та міжнародних організацій, таких як Deutsche Welle Akademie, BBC Media Action, CFI, IREX, UN Women, Council of Europe Office in Ukraine, а також українських медіатренерів. Проводить семінари і тренінги для журналістів та медіаменеджерів, організовує навчальні тури до європейських суспільних мовників та суспільних мовників США, стратегічні та фасилітаційні сесії, консультації європейських медіаекспертів тощо.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

На Миколаївщині 一 це телеканал Суспільне МиколаївУкраїнське Радіо Миколаїв та цифрові платформи: