Як співпрацювати із Суспільним — розповіла Галина Щерба на Всеукраїнській науково-практичній конференції бібліотекарів

Як співпрацювати із Суспільним — розповіла Галина Щерба на Всеукраїнській науково-практичній конференції бібліотекарів

19 сер. 2021

19 серпня в Миколаєві почалась Всеукраїнська науково-практична конференція «Тенденції розвитку освітянських бібліотек в інформаційному суспільстві».  

Читайте також: «Незалежність єднає» — святковий концерт на телеканалі UA: МИКОЛАЇВ

Конференція орієнтована на представників бібліотек освітніх установ різного рівня та підпорядкування й спеціалістів із інформаційно-бібліотечного обслуговування, а також на працівників публічних бібліотек, на базі яких працюють освітні центри.

Тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба була залучена в якості спікерки конференції. Вона розповіла про місію, цінності і стандарти Суспільного, специфіку роботи сучасного ньюзруму Суспільне Миколаїв, а також про взаємодію та співпрацю із Суспільним у Миколаєві. 

«На конференції я презентувала Суспільне, як найбільшу незалежну медіа компанію України, представникам бібліотек із різних міст, а також відповіла на запитання, які події можуть стати інформаційним приводом для новин, теле- і радіопрограм і публікацій Суспільного мовника, чим саме бібліотеки можуть зацікавити нашу аудиторію та який алгоритм інформаційної співпраці із регіональними філіями. Ми відкриті до спілкування і завжди раді новим формам співробітництва», — зазначає Галина Щерба.

«На сьогодні суспільство позиціонується як інформаційне, постмодерністське, постіндустріальне… Але протягом століть загальнолюдські цінності любомудрів, поривання до знання та творчості залишаються незмінними. До останнього часу саме книга була головним джерелом знання, а бібліотека – місцем отримання потрібної інформації. Але відбувається зміна часів. Свою діяльність бібліотеки розгорнули й у віртуальному просторі, ведуть блоги, інформують користувачів про свої послуги через соціальні мережі, здійснюють електронну доставку документів та публічний доступ до офіційної інформації через мережу Інтернет. Бібліотеки намагаються враховувати потреби різних категорій громадян, у тому числі з особливими потребами, шукають нові форми роботи. У цьому напрямку надзвичайно важливою є співпраця із Суспільним мовником», — каже директор науково-педагогічної бібліотеки м. Миколаєва Костянтин Картузов.

Нагадаємо,  UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці; та UA: Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.

Оперативні новини про Миколаївщину шукайте на діджитал-платформах: