«Незалежність єднає» — святковий концерт на телеканалі UA: МИКОЛАЇВ

«Незалежність єднає» — святковий концерт на телеканалі UA: МИКОЛАЇВ

19 сер. 2021

24 серпня о 16:00 (з повтором о 20:30) в ефірі телеканалу UA: МИКОЛАЇВ дивіться святковий концерт «Незалежність єднає». До виробництва проєкту долучилися всі регіональні команди Суспільного. Вони знайшли унікальні місцеві гурти, які грають авторську музику. 

Читайте також: «З Україною в серці» – на Українському радіо Миколаїв стартує спецпроєкт

«Коли у нас з’явилась ідея об’єднати всі регіони в одному святковому концерті, ми навіть не уявляли, наскільки гарний результат отримаємо. Різноманіття музичних гуртів, стилів та жанрів на абсолютно унікальних місцевих локаціях зробило цей проєкт цікавим та розважальним одночасно. Дуже рекомендую дивитись, слухати і розповідати іншим», — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Команда Суспільного в Миколаєві долучилась до створення концерту і відзняли кліп на пісню «Знаю» у виконанні миколаївської співачки Олександри Казакової

Виконавиця народилася і отримала музичну освіту у Миколаєві. Власні пісні співає з 11-ти років. Фіналістка всеукраїнського співочого талант-шоу. Викладає у Миколаївському фаховому коледжі музичного мистецтва, готує майбутніх професійних співаків. Пише пісні як для зірок, так і для власних проєктів. 

«Пісня “Знаю” – це присвята вечірньому Миколаєву. Проходячи вздовж яхт-клубу, я слухаю, як дихає вода наших річок. В ту мить вечірні вогні наповнюють мене мріями, космічним натхненням і планами на майбутнє. Ця пісня про те, що особистий внутрішній стан кожного жителя міста формує стан і атмосферу усього міста і країни загалом. Коли у тобі цілий Всесвіт, народжений любов’ю, ти точно знаєш, що все буде відбуватися саме так, як має бути. Знаю, бо вірю і довіряю інтуїції, що підказує, що все буде краще, ніж ми плануємо, просто запалюй натхнення свого міста і своєї країни - починаючи з себе», — каже Олександра Казакова.

Олександра також зазначила, що, коли її пісню обрали для участі у проєкті, вона дуже зраділа такій гарній можливості попрацювати з професійною командою каналу. Це честь і відповідальність представляти своє місто у всеукраїнському масштабі, і мати можливість привітати свою країну з Днем народження власною піснею. 

«Ми прагнули відійти від стереотипів та шаблонів про Миколаїв, Україну, хотіли показати сучасних миколаївців і сучасне місто. Принципове питання – дотримання авторських прав. Запропонували співпрацю авторці й виконавиці Олександрі Казаковій та її команді, а також фотохудожнику Іллі Кошковському. Цей кліп – результат злагодженої роботи творчих особистостей – вокалістки і хореографів, відеографів та режисерів, технічної групи. У цьому номері буде те, про що ми мріяли – і стильний вокал, і щирі почуття, і видовищні краєвиди. Глядачі всієї країни побачать сучасний Миколаїв очима нашої творчої групи і полюблять його, як любимо його ми», — розповідає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба. 

Загалом для проєкту зняли 23 кліпи сучасних українських виконавців. Це і народна пісня, і рок, і кантрі. Кожен регіон вкладав у відео символи любові, боротьби та розвитку України. 

«Наше різноманіття і, одночасно, наша єдність — те, чим ми керувалися, генеруючи ідею майбутнього концерту. Ми будемо віртуально подорожувати країною. Концерт відкриваємо Гімном України. Героями відео, за задумом, стали 30-річні українці, люди, які народилися та реалізувалися професійно вже за незалежної України. Винятком є лише Денис Синюк, воїн АТО, якому назавжди лишилося 22», — розказує авторка концепції проєкту Ольга Журавльова.

Обрані музичні гурти та виконавці неодноразово перемагали на конкурсах та фестивалях, багато з них часто відвідують з концертами передову або долучаються до волонтерських місій.

Нагадаємо Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. В Миколаївській області — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ і радіо Українське радіо Миколаїв.   

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці та Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.