«З Україною в серці» – на Українському радіо Миколаїв стартує спецпроєкт

«З Україною в серці» – на Українському радіо Миколаїв стартує спецпроєкт

23 лип. 2021

23 липня в ефірі Українське радіо Миколаїв у межах програми «Діалоги» стартує спецпроєкт до 30-річчя Незалежності України «З Україною в серці»

Протягом місяця щовівторка і щоп’ятниці о 17:45 відомі миколаївці ділитимуться своєю власною історією Незалежності: якою вони хочуть бачити свою країну, що їх турбує, а що тішить, як змінювалися вони самі і як змінювалась Україна за ці 30 років. 10 відвертих і щирих історій про любов до своєї країни, відданість принципам і патріотизм не «на показ». Про кожного героя спецпроєкту радіослухачі зможуть дізнатися з короткої візитівки, яка розпочинає програму.

Читайте також: Дмитро Хоркін визначив 4 пріоритети для розвитку Українського радіо в регіонах

«Хто стане героями спецпроєкту, ми обговорювали всією редакцією, ділиться редакторка радіо Оксана Хмельова. — Тут не могло бути особистих симпатій і суб’єктивних оцінок. Аналізували історію кожного з претендентів, що важливого він зробив, відстоюючи Україну й українське за 30 років Незалежності. Для російськомовного Миколаєва, повірте, це було непросто. Потрібна була неабияка рішучість, щоб поступово позбуватися нав’язаних Російською імперією міфів про наш південний край, крок за кроком відвойовувати українську історію, мову, традиції». 

Редакторка розповідає, що героєм першої програми стане Юрій Діденко, голова благодійного фонду «Дітям України». Він один з тих миколаївців, які не боялися висловлювати публічно свою українську позицію ще до проголошення Незалежності. Не перерахувати кількість радіопрограм за участю Юрія Діденка, в яких ще у 90-х роках минулого століття він розповідав слухачам про голодомори і репресії, про День Злуки і Героїв Крут, про діяльність підпільних загонів УПА на території Миколаївщини в роки другої світової війни.

Слухати Українське радіо Миколаїв можна онлайн та на частотах: 

  • Миколаїв — 92,0 FМ;
  • Первомайськ — 105,9 FМ.

Нагадаємо, UA: МИКОЛАЇВ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. 

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці; та Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.