За фактами порушень розміщення передвиборчої агітації правоохоронці склали адмінпротоколи

10:36, 8 лют. 2019
 
 За фактами порушень розміщення передвиборчої агітації правоохоронці склали адмінпротоколи

Станом на ранок 8 лютого зареєстровано 36 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства на Миколаївщині. Більшість повідомлень стосувалися розміщення агітаційної продукції без вихідних даних. Із 36 – 14 фактів не підтвердились.

За 22 матеріалами стосовно виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їхній тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск співробітники поліції склали 24 адмінпротоколи за ст. 212-13 КУпАП. 13 з них вже направлені до суду.

7 лютого дільничними офіцерами поліції Первомайського відділу поліції проведено профілактичне відпрацювання території міста з метою здійснення моніторингу щодо своєчасного виявлення правопорушень під час проведення передвиборчої агітації. У результаті відпрацювання виявлено 11 фактів порушень виборчого законодавства – на білбордах була розміщена передвиборча агітація, в якій не зазначені відомості про установу, що здійснила друк, їхній тираж та осіб, відповідальних за випуск.

За всіма фактами виявлених правопорушень поліцейськими складено адміністративні протоколи за ознаками ч. 2 ст. 212-13 КУпАП, відповідно до санкції вказаної статті передбачено покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.