На заводі "Океан" відбулося закладення двох суден

18:23, 26 лис. 2019
 
На заводі

26 листопада відбулась закладка двох суден, які будуватиме ТОВ «Суднобудівний завод «Океан» на замовлення голландської компанії «Євробалк» для французької «Туакс». Завод не будував судна з 2012 року.

За графіком будівництва судна мають бути готові у березні 2020 року. Майже все суднове обладнання встановлять у Миколаєві, частину електрообладнання домонтують в Голландії.

Керівник «Океану» говорить, що замовника шукали пів року. Генеральний директор судноплавної компанії «Туакс», що є кінцевим замовником, розповів, що працюватимуть ці судна на річках Франції та сказав, чому судна будуватимуть саме на цьому миколаївському заводі.

  • Завод «Океан» дуже цікавий для компанії «Туакс». Тут висококваліфіковані працівники та сучасне обладнання. Також дуже важливим є графік і термін будівництва самих барж. І, я вірю, якщо баржі будуть побудовані вчасно, це буде лише початок співпраці між компаніями «Туакс», «Євробалк» і заводом «Океан».

Церемонія закладки суден полягає у символічній фіксації на секціях майбутніх барж дощечок з номером проєкту та зображенням судна. В цій церемонії взяли участь замовник Дідьє Бекон та акціонер заводу «Океан» Василь Капацина.

Генеральний директор ТОВ «Суднобудівний завод «Океан» Віктор Трубач говорить, що сім років на підприємстві не будувалися судна: востаннє на воду спустили судно, збудоване в 2012 році, після чого в 2013 році завод був визнаний банкрутом.
У грудні 2019 на аукціоні підприємство придбала миколаївська компанія.

Автор – Ф. Бондар
Оператор – С. Куропятник