Київський художник завершив роботу над муралом “Обійми себе”

18:12, 15 лис. 2019
 
Київський художник завершив роботу над муралом “Обійми себе”

Київський художник Олександр Корбан завершив роботу над муралом “Обійми себе”. Зображення розташували на стіні багатоповерхівки, що на Херсонському шосе, 28.

31 метр — така висота новоствореного муралу. На роботу художник Олександр Корбан витратив дев`ять  днів. Малював аерозольною  акриловою фарбою. Каже: жіночий образ на зображенні — збірний.
- Малюнок називається “Обійми себе”. Є таке поняття у психології, коли людина сама себе обіймає і їй стає трохи тепліше. Полюби себе, не дай себе образити. Малюнок про жінок, які змогли перебороти проблеми, або зараз потребують допомоги. Може, завдяки цьому малюнку вони зможуть перебороти насилля, яке відбувається у родинах.

Людмила Сидоренко разом із сином живуть у цьому будинку. Жінка розповідає: завдяки муралу в подвір’ї стало затишно.

Мурал створений у рамках інформаційної кампанії “Розірви коло” і приурочений до всесвітньої акції “16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства”.

Віра Гончарук, директорка міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, каже:
- В Україні кожна п‘ята жінка зазнавала будь-якого з видів насилля: чи психологічного, чи фізичного, чи сексуального насилля, чи економічного. На сьогоднішній день по місту Миколаєву близько 600 випадків підтверджених фактів насилля стосовно жінок.

Мурал створений за гроші уряду Великої Британії у рамках програми фонду ООН. Подібні стінописи намалюють ще у двох українських містах: Лисичанську та Харкові. Офіційне відкриття муралу в Миколаєві відбудеться 25-го листопада.


Авторка:  В. Чернявська
Операторка: Ю. Філімон