Мешканцям багатоквартирного будинку відключили водопостачання

11:56, 5 лис. 2019
 
Мешканцям багатоквартирного будинку відключили водопостачання

Мешканцям багатоквартирного будинку за адресою Георгія Гонгадзе, 7, що в  Заводському  районі міста сьогодні, 5 листопада,  відключили водопостачання через заборгованість.

Попередження про відключення водопостачання в багатоквартирному  будинку за адресою Георгія Гонгадзе, під підпис голови ОСББ,  вручили 4 жовтня 2019 року. На під’їздах розклеїли оголошення. П`ятого  листопада о 10-й ранку опломбували вентилі. Ірина Крісанова, речниця МКП «Миколаївводоканал», каже:

- Станом на перше січня 2019-го  заборгованість складала 67 тисяч, у нас є судове рішення, яким зобов’язане представництво ОСББ сплатити цей борг.

Про те, звідки з’явився борг, розповів голова ОСББ «Паризька комуна» Василь Малишев. Причин, каже, декілька, в тому числі ігнорування сплати комунальних послуг власниками  шістьох  квартир – приблизно 30 тисяч гривень.

  • Враховуючи, що міжбудинковий лічильник завжди проходив повірку, і в нього покази завжди нульові, на мій погляд, квартирні лічильники мають неточність – відставання до 20-30%. Я так точно не знаю, треба перевіряти. Але мені здається, це основна причина. Друге питання, коли відбуваються випробовування гідравлічної системи опалення, ми заживлюємо водою – це відбувається щороку.  Враховуючи, що об’єм води поповнює систему, але ніхто це не враховував. Тобто це не враховані втрати.

- На відключення витратили 15 хвилин, - говорить інженер відділу обслуговування юридичних осіб  Валерій Стружевський. Відновити водопостачання самостійно мешканці не зможуть. У п’ятиповерхівці 62 квартири - проживає 109 людей. Збори мешканців будинку проводитимуть 9 листопада. Відновлять водопостачання лише після сплати заборгованості.
- Діяли співробітники комунального підприємства “Миколаївводоканал» в рамках закону про житлово-комунальні послуги, - говорить юристка Ольга Савицька. Каже, як діяти абонентам, аби не стати заручником схожої ситуації:

  • Абонентам потрібно відійти від одного договору між ОСББ і «Водоканалом», укласти персональні договори з власниками, або користувачами кожної окремої квартири. Тоді відповідальність буде індивідуальна, а не колективна.

_______________________
Авторка: Катерина Максименко
Операторка: Юлія Філімон