Сімдесят шахістів з усієї країни приїхали на турнір до Миколаєва

9:14, 21 жов. 2019
 
Сімдесят шахістів з усієї країни приїхали на турнір до Миколаєва

У Миколаєві відбувся XVII шаховий турнір «Меморіал Олександра Подольського». Сімдесят шахістів з усієї країни приїхали, аби своєю грою вшанувати пам’ять шахового мецената та почесного президента Миколаївського обласного шахового клубу Олександра Подольського.

Шаховий турнір зі швидких шахів «Меморіал Олександра Подольського» відбувся за швейцарською системою. Шахісти у кожному наступному турі зустрічалися з опонентами з однаковою або близькою кількістю очок. Також гравцям давали 15 хвилин на партію, кожному з гравців з додаванням 10 секунд за кожний зроблений хід. Переможцем турніру став Олег Будніков з Києва, котрий набрав вісім очок, друге місце з сімома очками посів Леонід Старожилов із Херсона, замкнув трійку призерів миколаївець Володимир Сакун з сьома очками.

Як каже віце-президент Федерації шахів Миколаївської області Дмитро Горощенко, Олександр Подольський загинув у ДТП в 2002 році. Він свого часу зробив великий внесок у розвиток шахового спорту в області:

  • Ця людина надала поштовх розвитку шахів. Я можу сказати, що у 2001 році першим призом у чемпіонаті Миколаївської області була однокімнатна квартира. Олександр Олександрович підтримував наших провідних шахістів, які мусили їхати на дорогі змагання, а фінансової підтримки, на жаль, тоді не було. Що стосується планів цього турніру, то ми його будемо продовжувати, будемо збільшувати призовий фонд. Будемо намагатися, щоб якомога більша кількість учасників грала в цьому турнірі, зокрема дітей, які не знали Олександра Олександровича, але чують про нього, знають, що такі люди є, беруть приклад з цих меценатів, і можливо, не стануть гросмейстерами, але будуть допомагати шахам.


Автор – Олександр Гресь
Оператор – Василь Філімон