Миколаївців запросили на виставка свійських тварин і птахів

19:12, 19 жов. 2019
 
Миколаївців запросили на виставка свійських тварин і птахів

Голуби, кролики, нутрії, папуги та свині. У парку «Перемога» відбулася виставка свійських тварин і птахів. Тут її проводять четвертий рік поспіль.

Дворічна Аіша розглядає білок, яких привезли з Вознесенська. Дівчинку на виставку привела бабуся. Із малечку привчає онуку піклуватися про природу.  

52-річний Сергій Домецький приїхав із міста Овідіополь Одеської області. Привіз на виставку голубів та карликових курей двадцяти різних порід. Займається розведенням протягом 12 років.

  • Яйця несуть як нормальні, при нормальних умовах. Щодня яйце, маленьке корисне яйце.

На виставці представлені голуби американської породи Кінг. Вага птахів досягає двох кілограмів. Їхній власник 55-річний Віктор Дубина приїхав із Великих Копанів Херсонської області. На виставці є й тварини. 19-річний Леонід Нікітін з родиною приїхав з села Калинівка Миколаївської області. Привезли свиней в’єтнамської породи.

Організаторами заходу виступили управління екології департаменту ЖКГ та Миколаївська асоціація голубівників.

Павло Лаврентьєв, голова  асоціації голубівників Миколаєва, каже:
-      Сьогодні ми проводимо виставку голубівників не тільки Миколаєва. Тут найближчі до нас міста: Кривий Ріг, Кропивницький, Одеса, Херсон - це з традиційних, наші сусіди. Є й інші міста: Запоріжжя, Мелітополь. Багато міст сьогодні з’їхалося до нас на виставку. Тим більше погода сприяє проведенню заходу і в нас вийшло маленьке свято.

Виставка щорічна. Традиційно її влаштовують у березні та жовтні.


Авторка: Світлана Кльосова
Оператор: Ігор Чорний