У пологових будинках Миколаєва видають оновлені «Пакунки малюка»

16:34, 18 жов. 2019
 
У пологових будинках Миколаєва видають оновлені «Пакунки малюка»

В Україні вдруге оновили "Пакунок малюка".  Тепер список речей у бейбі-боксі складається із 51-ї позиції.

Заступник начальника управління соціальної гарантії і компенсації департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Сергій Зябко говорить, що від першого вересня 2019 року почали видавати оновлені пакунки маляти.
- Там додано килимок з іграшкою. Додано кількість пелюшок, шкарпетки, спеціальні засоби для мам і таке інше. Але це дещо призвело до подорожчання. Якщо в минулому році ми їх привозили по вартості від 3000 тисяч гривень, зараз – це 4200 грн.

- Пакунок малюка породіллі дають або одразу після пологів, або після виписки з пологового будинку. Відбувається це дуже просто. Старша акушерка приносить пакунок - розкривають його, звіряють із переліком, який є всередині пакунків. Якщо все відповідає дійсності, то жінка розписується в отриманні і забирає його додому, - каже Олег Кандауров

Представник департаменту соціального захисту населення Сергій Зябко каже, щоб отримати «Пакунок малюка» батькам треба мати при собі паспорт та ідентифікаційний код.

Пакунок малюка не видається в разі відмови батьків від новонародженої дитини, або якщо породілля відбуває покарання в місцях позбавлення волі  та при подальшому перебуванні немовляти в будинку дитини при установі виконання покарань. У разі смерті новонародженої дитини в пологовому будинку.

Протягом поточного року пакунок малюка отримали 5900 дітей.
Нагадаємо, 1 червня 2019 року набув чинності наказ про внесення змін до Переліку дитячих товарів для комплектування одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» при народженні дитини.

Авторка:  В. Андрушків,
Оператор: Ю. Філімон