Баскетбольний клуб «Миколаїв» зустрівся з «Харківськими соколами»

13:45, 18 жов. 2019
 
Баскетбольний клуб «Миколаїв» зустрівся з «Харківськими соколами»

Команди, які ще не перемагали в новому сезоні Суперліги, зустрілися у спорткомплексі «Надія». Муніципальний баскетбольний клуб «Миколаїв» у першому домашньому матчі чемпіонату України зустрівся з новачком елітного дивізіону – «Харківськими соколами».

Початок матчу залишився за господарями. «Харківські Соколи» зуміли набрати перші залікові бали тільки наприкінці третьої хвилини чверті. На першу перерву команди пішли за рахунку 21:14, на користь господарів.

У другій чверті гості вже на другій хвилині зуміли рахунок зрівняти. «Корабели» ще раз відірвалися в рахунку: сім очок поспіль набрав Олексій Онуфрієв. «Харківські Соколи» не відставали: зусиллями Джека Тіга та Олександра Тарасенка гості виграли другу чверть, а загалом пішли на велику перерву, поступаючись з різницею у один бал – 32:31.

Початок третьої чверті: на два очки Максима Луценка – «енд ван» від Олександра Тарасенка. У середині десятихвилинки гості протягом трьох хвилин не вражали кошик «корабелів», як наслідок – на останню перерву команди пішли за рахунку 62:53.

Майже до останніх хвилин «Харківські Соколи» не могли скоротити дистанцію. Але результативна гра Віталія Бояркіна, Джека Тіґа та Зак Джексона дозволила гостям не тільки відігратися, а й вперше вийти вперед – 72:73. За 66 секунд до фінальної сирени Максим Луценко знову вивів вперед миколаївців. У наступній атаці господарі не зуміли збільшити свою перевагу, тому останнє володіння гри було у харків’ян. Спробував принести перемогу своїй команді розігруючий Зак Джексон, але подвійний захист господарів був успішним. У підсумку – перемога «Миколаєва», 74:73.

Віталій Черній, головний тренер МБК «Миколаїв», каже:

  • У цілому гра, чесно кажучи, для тренерів була дуже паршива. Для вболівальників була інтрига - всі переживали, всі хвилювалися за підсумок гри. І тому, можливо, за цими емоціями люди і приходять сюди.

Наставник харківської команди Володимир Коваль говорить, що деякі відрізки гри підопічних йому сподобались, але через помилки і тиск вболівальників не вдалося досягти бажаного результату.

Володимир Коваль, головний тренер БК «Харківські соколи», каже:

  • Гра була цікавою. Програли. Припустилися багатьох помилок, особливо у третій чверті, в захисті. Мені сподобалась четверта, тому що ми продемонстрували характер.

Уже завтра, 19 жовтня, МБК «Миколаїв» прийматиме «Дніпро». Найближчий матч харківської команди відбудеться 8-го листопада. Команда Володимира Коваля прийматиме южненський «Хімік».

Автор: В. Степанов
Оператор: В. Філімон