На громадських слуханнях обговорили перспективи об`єднання громад

19:39, 26 вер. 2019
 
На громадських слуханнях обговорили перспективи об`єднання громад

На території Галицинівської об’єднаної територіальної громади відбуваються громадські слухання. Привід – приєднання до Шевченківської об’єднаної територіальної громади.

Голова Галицинівської ОТГ Іван Назар говорить, що ідея об’єднання з будь-якою іншою громадою для нього незрозуміла.
- Комусь, щось, десь, як вздумалося об’єднати Галицинівську і Шевченківську громади… Я, наприклад, проти цього. Тому що ми три роки ставали на ноги. Ми стали на ноги, запрацювали наші механізми, запрацювала наша громада, а та громада, яка не запрацювала нормально, яка має можливості так само працювати, як Галицинівська громада, вони хочуть приєднати бідних до багатих.

Бюджет Галицинівської ОТГ – 126 мільйонів гривень, Шевченківської – 112. 

Олена Школярова живе в Галициновому три роки.  Жінка також проти об’єднання. Говорить, що це створить незручності пільговим категоріям населення.
- Укрупнення одиниці дасть негативний результат, тому що… На прикладі своєї роботи: люди, які отримують різні види допомог і оформляють у нас, їм прийдеться їздити на дуже великі відстані, для того, щоб оформити державні допомоги, взяти якісь довідки.

Ми зателефонували голові Шевченківської ОТГ Тетяні Шакуновій та запитали її думку щодо можливого об’єднання.
- Да, проти того, щоб нас об’єднували з Галицинове. Проти. Ми хочемо функціонувати самостійно.

Громадські слухання триватимуть на Галицинівщині два дні.

 

10 жовтня відбудеться сесія Миколаївської обласної ради, на якій розглядатимуть затвердження перспективного плану формування території області.
________________________
Автор: В. Степанов
Оператор:  І. Чорний