Шукачів роботи запросили до 79-ї десантно–штурмової бригади

18:27, 19 вер. 2019
 
Шукачів роботи запросили до 79-ї десантно–штурмової бригади

Обласний військовий комісаріат та Миколаївський обласний центр зайнятості на базі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади провели спільний захід – День відкритих дверей. Гостям військової частини розповідали про переваги служби за контрактом.

   Дев’ятнадцятирічний Ян Похваленний приїхав до Миколаєва з Вінничини.  Про те, що в 79-й десантно-штурмовій бригаді сьогодні відбудеться День відкритих дверей дізнався від знайомих. Після екскурсії частиною, огляду озброєння бригади, заповнює картку психологічного вивчення військовослужбовця. Хлопець має відповісти на майже 500 запитань. Ян Похваленний на строковій службі не перебував, хоче одразу підписати контракт.

   - Тести заповнює кожен, хто має бажання служити в десантно-штурмовій бригаді. Відповіді в ньому розкривають психологічний портрет потенційного військовослужбовця, його можливість приймати рішення у стресових ситуаціях, - говорить психологиня Наталя Гаменко.

     День відкритих дверей у цій військовій частині у вересні відбувається вдруге.  Вперше за участі  Миколаївського обласного військового комісаріату, Обласного центру зайнятості та гостей з інших регіонів України. На момент зйомок,  до кадрової служби бригади направили кілька людей.

 - Зацікавленість у тих, хто взяв участь у Дні відкритих дверей є. В першу чергу,  через соціальні гарантії  та грошове забезпечення, - говорить представниця обласного військкомату Олена Гнатів.

   Шукачів роботи до десантно–штурмової бригади запросили і представники Центру зайнятості.  Статистика свідчить, говорить директор служби Дмитро Оборонько, що за півроку до Збройних сил України працевлаштовано в середньому по чотири людини з кожного району області. А їх 19.

  Обласний військовий комісаріат подібні акції проводитиме  і в інших військових частинах гарнізону.

Авторка: М. Савіцька
Оператор: В. Філімон