В останню путь проводили прапорщика морської піхоти Миколу Обуховського

17:57, 14 вер. 2019
 
В останню путь проводили прапорщика морської піхоти Миколу Обуховського

У селищі Луч Вітовського району Миколаївської області сьогодні, 14 вересня, в останню путь проводили прапорщика морської піхоти Миколу Обуховського. Чоловік загинув 11-го вересня від кулі снайпера в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

Прийшов проводити в останню путь бойового товарища Сергій. Прізвище чоловік не називає, каже:  незабаром знов на передову. Був знайомий з Миколою Обуховським з 15-го року. Разом воювали, дружили.

  • Дуже, дуже гарна людина. Справжній морський піхотинець. Був фахівцем екстракласу. Почав себе розвивати в парашутному спорті. Був фахівцем в тактиці. Загинув, як справжній герой. І це не пусті слова. Це не кліше, це є нашою реальністю зараз.

Євген Чередниченко, заступник командира 1-го окремого батальйону морської піхоти, каже: 

  • Обуховський Микола Миколайович служив в батальйоні на посаді техніка-препариста батальйону парашутно-десантної служби. Він був не тільки моїм підлеглим, гарним підлеглим, а ще й справжнім бойовим товаришем. Можна багато казати, все словами не передати наскільки це велика втрата для батальйону, для служби нашої.

 

11-го вересня в зоні проведення операції об’єднаних сил снайперські кулі вразили двох бійців 36-ї окремої бригади морської піхоти. Один із них Микола Обуховський, за плечима якого бойовий досвід, з самого початку війни на Сході України. Чоловік проходив службу за контрактом. Залишились жінка та дворічна донька.


Автор: О. Гордієнко
Оператор: С. Куропятник