До Миколаєва привезли самця жирафа Ротшильда

19:56, 29 сер. 2019
 
До Миколаєва привезли самця жирафа Ротшильда

Сьогодні, 29 серпня, до Миколаєва із зоопарку, що в місті Оломоуц  (Чехія), привезли самця жирафа Ротшильда - на ім`я Нуру. Перевізник - німецька фірма mso international zoo services gmbh.

 О 12:30 автомобіль з причепом зупинився за містом на з’їзді з траси Н-24 "Благовіщенське — Вознесенськ — Миколаїв" на трасу М-14 "Одеса — Мелітополь — Новоазовськ". Тут зустрічають директор зоопарку Володимир Топчий, заступник міського голови Юрій Андрієнко, начальник управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Дмитро Попов і патрульні поліцейські. О 13:10 автомобіль з причепом, де знаходивсь жираф,  заїхав на територію Миколаївського зоопарку через матеріальні ворота.

Жирафа перемістили  у зимовий вольєр. 10 - 12 діб  триватиме період адаптації тварини до нових умов проживання, - говорить директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчий.

Жирафа до Миколаєва везли майже дві доби.  Привезли за однією з Європейських програм щодо розмноження та збереження рідкісних тварин. Згідно з цією програмою Миколаївський зоопарк передає до  Китайського зоопарку самку білого ведмедя. А до Миколаївського зоопарку приїдуть ще ожин жираф та два слони. За доставку жирафа Нуру Миколаївський зоопарк має заплатити фірмі перевізнику 10 тисяч євро. Показати жирафа Нуру в літньому вольєрі відвідувачам планують 15 вересня до 230-річчя Миколаєва.

 

Четвертого вересня до Миколаївського зоопарку планують привезти ще одного самця жирафа Родшильда на ім’я Логан. Йому три роки. Ця тварина приїде до Миколаєва із зоопарку, що в місті Двур-Кралове-над-Лабем — Чехія. Двох самців Індійського слона  планують привезти до Миколаєва у листопаді.

_______________________
Автор:  В. Андрушків
Оператор: І.Чорний