Із Аркадієм Корнацьким кореспонденти UА: МИКОЛАЇВ не спілкувались

17:19, 18 лип. 2019
 
 Із Аркадієм Корнацьким кореспонденти UА: МИКОЛАЇВ не спілкувались

Серед депутатів, котрі повторно йдуть на парламентські вибори по одномандатному округу – Аркадій Корнацький. Поспілкуватись з кандидатом-самависуванцем по 132 округу  кореспондентам UA: МИКОЛАЇВ не вдалось. Оцінку роботи політика та веденню передвиборчої кампанії дали експерти: координатор спостереження громадянської мережі   ОПОРА  Дмитро Баштовий та регіональна представниця громадської  організації "Сentre UA" Тетяна Степанова.  

Аркадій Корнацький повторно балотується по 132 виборчому округу. У 2014 висувався від партії  "Блок Петра Порошенка", цьогоріч самовисуванець. На пленарних засіданнях Верховної Ради України, за даними письмової реєстрації, присутній – 289 разів,  відсутній – 292. За свою каденцію тричі виступив з місця - востаннє в 2016-му  та зробив вісім депутатських запитів.

Ми  тричі зв’язувались з прес-службою Аркадія Корнацького щодо інтерв’ю. Олександр Палій, довірена особа кандидата Аркадія Корнацького, каже:

  • Ну, нема підтвердження. Він сказав: "Подумаю. Графік розписаний".

Згідно з даними на аналітичному порталі «Слово і діло», за час каденції Корнацький дав 18 обіцянок, з яких виконав  чотири –  тобто  22% взятих нардепом-мажоритарником зобов’язань перед виборцями.

Лобіював інтереси аграріїв. Поставив свій підпис під проєктом постанови про зміни до Конституції України для захисту українського фермерства та підтримав проєкт  Закону про внесення змін до Податкового кодексу України, яким передбачається надання ПДВ-пільг для аграріїв до 2018 року. Провалив народний депутат передвиборчі обіцянки про те, що в його окрузі будуть нові амбулаторії та спортзали. Балотувався на пост президента України з передвиборчою програмою "Влада народу", в якій пропонує очистку української політики від олігархічних кланів. Стосунки з Росією прописані не були.

У декларації за 2017 рік вказано, що Аркадій Корнацький отримав 221 тисячу гривень зарплати. На банківських рахунках народний депутат зберігав 36,2 тисячі гривень, готівкою – 775 тисяч доларів, 155 тисяч євро й понад 30 мільйонів гривень. Також у кандидата 48 земельних ділянок, 15 житлових будинків, квартира в Києві, будівля молочного цеху, будівля кафе, нежитловий будинок, комплекс нежитлових будівель, ціле вбудоване приміщення, овочесховище, конюшня, адміністративна будівля та недобудована будівля готелю.

Аркадій Корнацький також написав пісню та надрукував її за 877  тисяч гривень накладом 1 мільйон 100 тисяч примірників. Така інформація опублікована у проміжному фінансовому звіті про надходження та витрати з виборчого фонду кандидата на сайтах ЦВК і НАЗК.

Авторка: Катерина Балєєва