На Миколаївщині стартував фестиваль середньовічного бою

18:39, 1 чер. 2019
 
На Миколаївщині стартував фестиваль  середньовічного бою

Зброя, обладунки та бої, у яких не було крові. Першого червня  у Миколаєві, на стадіоні «Юність»,  стартував четвертий Міжнародний лицарський фестиваль  середньовічного бою «Кубок Ольвії – 2019».
Микита Шатілін – один з учасників фестивалю. Приїхав із Києва. Представляє клуб середньовічного бою «Айна Бера». Займається цим спортом рік.  Розповідає про своє екіпірування:

  • Це є обладунки десь 12-13 сторіччя. Як бачимо, вони наварені одна на одну. Конструкція доволі легко дає змогу присідати та виконувати різноманітні рухи.

Розпочався фестиваль із бугурту. Це тип бою, у якому б`ються між собою дві команди. 

Цьогоріч на фестиваль приїхали 60 лицарів, які змагатимуться у різних номінаціях: бугурті, 12 на 12, 5 на 5. Співорганізатор «Кубку Ольвії-2019» Василь  Цимбал говорить, що це перші змагання з середньовічного бою, які проводяться на території Миколаївщини.
 - До нас тут такого фестивалю не було, а ми четвертий рік поспіль намагаємось його тут робити, і, як ви бачите, дуже серйозні бійці до нас приїжджають.

Христина Дзюба представляє одеський клуб «Тамерлан». Займається другий рік. Бере участь у двобоях з чоловіками. Ділиться враженнями.
- Це дуже драйвово, це дуже енергійно. Тобто той, хто любить історію, з одного боку, і якісь такі енергійні види спорту, контактні види спорту – це дуже круто.

Ілля Котов – співорганізатор фестивалю. Говорить, що порівняно з першими роками, рівень проведення заходу зріс, тому що підготовку розпочали наприкінці минулого року.

Роман Шутов – один з гостей фестивалю. Живе у Києві. Разом з дружиною,  Анастасією Гернегою, вдруге приїхав  на «Кубок Ольвії». Автомобільна подорож подружжя тривала 10 годин. Говорять – видовище того варте.

Змаганння на «Кубок Ольвії» триватимуть два дні. Першого червня – кваліфікаційний раунд, другого – фінальні битви. Офіційне закриття фестивалю розпочнеться о 17 годині.

Автор: В. Степанов

Оператор: С. Куропятніков