Звільнити директора підприємства з організації харчування вимагали миколаївці

20:05, 24 тра. 2019
 
Звільнити директора підприємства з організації харчування вимагали  миколаївці

Звільнити Гліба Новоторова – директора комунального виробничого підприємства з організації харчування - вимагали близько 30 миколаївців. Свою акцію влаштували у приймальні Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича. 

Учасники акції взяли із собою коробки з ковбасними виробами. Адже вважають, що комунальне підприємство, яке очолює Гліб Новоторов постачає до навчальних закладів середньої ланки неякісні продукти. У Дениса Борисова двоє дітей. Старший хлопець відвідує дитячий садочок. Чоловік говорить, що не хоче, аби його дитину годували неякісною їжею та вимагає звільнення Гліба Новотворова. Директора КП Гліба Новоторова відсторонили від виконання обов’язків. Зі звинуваченнями він не погоджується:

  • Категорично не згоден. Тому що підозрювати - це ще не означає встановити і довести вину. Дуже багато чуток. Дуже багато провокаційних якихось новин, інформації навколо цієї справи крутитися. Зараз у цьому розбирається слідство.

Гліб Новоторов говорить, що відношення до поставки неякісних ковбасних виробів до навчальних закладів міста не має.

  • Торги оголошені в системі прозоро. Торги об’явлені в той період, коли я на роботі не перебув. Тендерний комітет приймав рішення за моєї відсутності. Я тільки читав там скарги кількох дитячих садків про те, що ковбаса не відповідає смаковим якостями. Але протокол експертизи стверджує, що ковбаса відповідає нормам.

Ми намагалися зв’язатись із представниками ДП «Миколаївстандартметрологія». Із цим підприємством укладена угода щодо перевірок якості продуктів, які поставляє КП з організації харчування. Про результати перевірки повідомимо, коли отримаємо відповідь.

Нагадаємо,   20 лютого правоохоронці провели обшуки за фактом підміни продуктів дешевшими аналогами в закладах освіти Миколаєва та на території комунального підприємства з організації харчування. 22 лютого спеціально створена комісія  провела інспекції в школах та дитячих садках. Перевіряли дотримання вимог з організації харчування дітей, якість продуктів, дотримання технології приготування та санітарний стан харчоблоків.

Автор:  В.Андрушків

Оператор: О.Попов