На вірність українському народу присягнули 29 призовників строкової служби і контрактників

17:19, 18 тра. 2019
 
На вірність українському народу присягнули 29 призовників строкової служби і  контрактників

У військовій частині 3039 Національної гвардії України  18 травня  склали присягу 29 призовників строкової служби та контрактників.

25-річний Андрій Бакун приїхав зі Снігурівського району Миколаївської області. Призвався на строкову військову службу. Сьогодні склав присягу. Говорить:
- Вибрав це, тому що мій двоюрідний брат теж служить зараз у Національній гвардії у Запоріжжі, тому я теж вирішив піти в Національну гвардію.

Андрій Бакун має вищу освіту, тому служитиме не півтора роки, а рік. За фахом – вчитель фізкультури. Говорить: вже визначився і з військовою спеціалізацією:
- Планую вступити до патруля, який займається охороною громадського порядку в місті Миколаєві.

Із 29-ти майбутніх військових, які склали присягу, шість  жінок. Серед них  34-річна Олена Пенчина. Працювала вчителькою фізкультури. Зараз підписала контракт у Національній гвардії на п’ять років. Говорить: причин, що призвели до зміни фаху - декілька.
- По-перше, мій чоловік колишній військовий, і ще побачила, який стан в країні. Рішила спробувати себе, і вступила до лав Нацгвардії. Ну і показати своїм дітям приклад. Що не треба боятися армії, треба пробувати свої сили . У мене донька, син  підростають, тому я дуже б хотіла також, щоб мої діти теж вступили в армію.
Олена Пенчина служитиме на посаді стрільця у батальйоні з конвоювання та екстрадиції засуджених.

Розпочали складати присягу о 10-й годині  Сьогодні присягнули на вірність українському народу 18 військових строкової служби та 11 – контрактної. Призвалися 22-го квітня. Перед присягою пройшли курс молодого бійця. Після присяги військових благословив на службу військовий капелан.

Автор: В. Степанов

Оператор: В. Гурова