У містах України запроваджують інновації у сфері IT-технологій

13:05, 15 тра. 2019
 
У містах України запроваджують інновації у сфері IT-технологій

15-го травня в будівлі Миколаївської міської ради розглянули інновації у сфері IT-технологій на прикладі інших міст. Програму «Електронний Дніпро» презентувала її авторка - Яніка Мерило.

Яніка Мерило – заступниця міського голови Дніпра Бориса Філатова. Протягом трьох років впроваджує нову програму, мета якої – зробити бюджет міста прозорим. Досягається це за допомогою різних електронних платформ, де відображаються всі фінансові операції, які здійснюють представники місцевої влади.

Яніка Мерило, заступниця Дніпровського міського голови, каже:

  • По-перше,  все, що може бути відкритим – має бути відкритим. Починаючи від бюджетів, від куди бюджети витрачаються. У нас є «Data», у Миколаєві також працює «The Data». Це дуже зручно, що можна відслідковувати все.  Це не тільки відкритість, а й доступність.

 

  • За допомогою електронних платформ можна карати порушників Закону, – каже Яніка Мерило. - Це можна відслідковувати, наприклад, рекламні споруди. Також, наприклад, вибачте, але «наливайки», тобто незаконний продаж алкоголю. Будь-що, де мешканці можуть надавати інформацію оперативно про стан міста.

 

  • У Миколаєві також впроваджують електронні технології, наприклад, «Поліклініка без черг», - говорить директор комунального підприємства «Міський інформаційно-обчислювальний центр» Євген Богаченко. - Також є можливість записатись до лікаря по електронній картці. На поточний час з усіма медичними закладами розпочато другий рівень – надання якраз технічного забезпечення, для розгортання можливості працювати з електронною карткою. Також йдемо цим шляхом. Стараємось не відставати. Проблеми  технічні: відсутність у медичних закладах мереж розгорнутої інфраструктури. Це доводиться робити паралельно, разом з навчанням персоналу.

Автор: В. Степанов

Оператор: І. Чорний