У Миколаєві визначили переможців конкурсу “Краща миколаївська книга - 2019”

19:55, 25 кві. 2019
 
У Миколаєві визначили переможців конкурсу “Краща миколаївська книга - 2019”

Нотатки «кіборга», в’язочка казок та посібник із політичного маркетингу. У Миколаєві визначили переможців 13-го обласного конкурсу «Краща миколаївська книга – 2019»

Учасник боїв у Донецькому аеропорті Олександр Терещенко зі своєю книгою “Життя після: 16:30” отримав перемогу за кращий літературний дебют.

Олександр Терещенко, лауреат конкурсу, розповідає:

  • Так, трошки для мене було незвично, неочікувано. Я знав, що десь там приймає в конкурсі моя книга, тому звичайно приємно. Я не перестаю писати. Правда менше часу і менше, знаєте, вже… У першу книгу ввійшли саме ті оповідання, про ті роки, які самі були у мене такі серйозні. Багато випробовувань, таких якихось цікавих моментів. Зараз вже став більш нормальним. Тому менше такого. Але пишу.

Цього року в конкурсі взяли участь 40 книг місцевих авторів, виданих протягом 2018 року у восьми миколаївських видавництвах. Оцінювали книги у шістьох номінаціях: “Краще історико-краєзнавче видання”, “Краще прозаїчне видання”, “Краща поетична збірка”, “Краще навчальне видання або підручник”, “Кращий літературний дебют” та “Краще видання для дітей”.

Олена Іваненко, організаторка конкурсу, каже:

- Книга оцінюється за двома критеріями: це зміст і видавниче виконання книги. Чому? Тому що книга, краща книга, краща книга Миколаївщини, вона не може бути виключно гарна за змістом і при цьому не мати належного вигляду зовнішнього. Конкурс почав існувати ще з 2008 року. Щороку ми його проводимо на базі бібліотеки імені Кропивницького. У Миколаєві. Проводиться він у рамках обласної програми підтримки вітчизняного книговидання, книгорозповсюдження, популяризації української книги.

 Вдруге нагороду за свої книги для дітей отримала письменниця Віра Марущак. Сьогодні представляє збірку “В’язочка казок”. Серед інших лауреатів цьогорічного конкурсу: Словник українських говірок бузько-інгульського межиріччя, “Перемир’я” Геннадія Молчанова, “Політичний маркетинг” Сергія Шубіна, ліро-епічна поема “Мазепа” Галини Запорожченко.

 

Автор:  В. Чернявська

Оператор:  І. Чорний