Українці з першого травня сплачуватимуть менше за газ

17:28, 24 кві. 2019
 
Українці з першого травня сплачуватимуть  менше за газ
  • Із першого травня ціну на газ буде зменшено, - про це 24 квітня під час засідання Уряду сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. 

 

Пенсія жительки Миколаєва Вікторії Накінечної  складає 1497 гривень. Із них 1050 вона сплачує за опалення та воду. Плюс 171 гривню за газ та 90 за електрику. Жінка сподівається на зниження тарифів.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України, каже:

  • У понеділок «Навтогаз» України заявив, що мене почув. Вони зменшують першого травня на 300 гривень ціну на 1 000 кубів. Я думаю, це не останнє зниження. Ринки показують зниження і будемо далі дивитися на те, як відкрито «Навтогаз» буде діяти по відношенню до  громадян.

Разом з Вікторією Накінечною ми порахували скільки вона сплачуватиме за газ вже за зниженою ціною. За 20 кубометрів за старою ціною жінка платила 171 гривню, за новою заплатить 164,94 грн. Різниця  складає 6,04 грн. Відсоток економії – 3,53.

 За словами прес-секретарки «Миколаївгаз» Еліни Луцкевич, зниження ціни тут не коментуватимуть, поки рішення Уряду та «Нафтогазу»  не буде опубліковано офіційно. 

Автор: Н. Булах

Оператор: І. Чорний