До Малої Коренихи можна дістатися катером

14:26, 15 кві. 2019
 
До Малої Коренихи можна дістатися катером

  15 квітня відбувся перший цьогорічний рейс на  внутрішньоміській лінії «Каботажний мол - Мала Корениха». Катер «Адміністрації річкових портів»  - «ОМ-101» курсуватиме щоденно.
  Катеру «ОМ-101» 33 роки. Цьогоріч здійснювати пасажирські перевезення ним почали  15 квітня. Капітан Володимир Єрулевич розповідає, з Миколаєва до Малої Коренихи річкою можна потрапити за 15 хвилин. Основний потік пасажирів припадає на дачний сезон.

Володимир Єрулевич, капітан катера «ОМ-101», розповідає:

  • Це хліб наш, ми працюємо, заробляємо гроші, знову ж таки, люди мають гарантію перевезень, зокрема безкоштовного проїзду на транспорті для пенсіонерів та інвалідів. В основному цим транспортом і користуються пенсіонери, тому що безкоштовно, тому що датується містом.

  Рейсовий теплохід може взяти 260 пасажирів, курсуватиме маршрутом «Каботажний мол – Мала Корениха» сім днів на тиждень. Для пільговиків проїзд буде безкоштовним. Для решти пасажирів - 16 гривень.

Вартість місячного проїзного квитка - 800 грн. Олександр Фомченко, 20-річний студент, побоюється, що Варварівський міст закриють на ремонт:

  • У майбутньому кажуть, що міст закриють і переправи ніякої не буде, тому катер лишиться єдиним засобом пересування для нашого села, а також ближні сіл: Радсаду, Нової та Старої Богданівки, тоді і почнеться великий пасажиропотік. Це зручно, адже люди можуть брати на катер з собою велосипеди, мопеди. Це дуже зручно, адже вийшов, сів  і поїхав, куди треба. Якщо катера не буде, як же люди будуть пересуватись? Пливти чи купляти човни?

  Графік руху катера наступний:  від Каботажки з понеділка по п’ятницю: шоста, дев’ята ранку та о шостій вечора. Вихідними рейсів від Каботажного молу буде два: о  9-й та о 18-й. Від Малої Коренихи з понеділка по п’ятницю о 6:30, 9:30 та  18:30, у вихідні - 9:30 і 18:30

Дмитро Попов, начальник Управління транспортного комплексу Миколаївської міськради, каже:
- Перевезення здійснюватимуть незалежно від наповнюваності катеру. Проїзд пільгової категорії громадян перевізнику компенсуватиме департамент соціального захисту.
Щодо підвезення маршрутним таксі людей до пірсів - питання ще не ініціювали.


Авторка - операторка: Катерина Балєєва