У Миколаєві відзначили третю річницю від дня створення 406-ї бригади

19:53, 13 кві. 2019
 
 У Миколаєві відзначили  третю річницю від дня створення 406-ї бригади

  Виставка військової техніки та озброєння просто неба.
У Миколаєві 13  квітня відзначили  третю річницю від дня створення 406-ї окремої артилерійської бригади.
406-та окрема артилерійська бригада імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова відноситься до ВМС ЗСУ.

Михайло Юрченко, заступник командира 406-ї бригади, розповідає:
- Бригада у свій час була виведена з Сімферополя, передислокована. Має бойовий досвід. Із 14 року своїми підрозділами в різний час знаходилась на ротаційній основі в зоні виконання ООС, раніше це АТО було.

Заступник командира бригади Михайло Юрченко говорить: 90% вогневого ураження залежить від артилерії, тому військовослужбовці бригади постійно знаходяться на Сході України. Одне з основних завдань підрозділу – охорона берегової лінії.
- Кістяк бригади склав той особовий склад,  ті офіцери, сержанти, матроси, які не зрадили Батьківщині і повернулися, вийшли на материкову Україну, щоб тут розбудуватися і примножувати наші здобутки.

Показ техніки організували на площі Соборній.  Командир роти охорони Олег Чорней каже, що озброєнням бригада укомплектована. Містянам показують зразки, які використовують найчастіше.

Серед тих, хто прийшов на виставку Лю О з колегами. Чоловік говорить, приїхали з Шанхаю - там подібних виставок не бачили.

В експозиції один з чотирьох наявних у бригаді безпілотний авіаційний комплекс «Фурія». Оператор цільового навантаження Анастасія Бортник розповідає: апарат українського походження, рідкість для артилерійських бригад. Сержант Анастасія Бортник у 406-й бригаді служить з 2016 року, до того - в Міністерстві внутрішніх справ, каже, що  про перехід не шкодує.

Авторка: Валентина Гурова
Оператор: Євген Сержук