Журналістів Суспільного нагородив Національний олімпійський комітет України

Журналістів Суспільного нагородив Національний олімпійський комітет України

18 лис. 2019

Напередодні Дня працівників радіо, телебачення і зв’язку Національний олімпійський комітет України провів XV Всеукраїнський конкурс телевізійних програм «Світ спорту». За звання найкращих змагалися 52 сюжети та програми від 25 творчих команд й окремих авторів із 15 регіонів країни. 

Команду «Нового дня» UA: МИКОЛАЇВ відзначили нагородою в номінації «За краще висвітлення спортивного життя регіону» за проєкт «В гостях у батьків Олександра Абраменка». Над сюжетом працювали авторка, керівниця ТГ «Ранок» Галина Щерба, режисерка Катерина Жуліна та оператор Юрій Руденко.

«Не вихваляючись, скажу — цілком заслужена нагорода для наших ранківців і підтвердження того, що ми здатні й готові працювати над створенням цікавого для суспільства контенту. Друге місце в номінації «За краще висвітлення спортивних подій регіону». Над сюжетом працювала команда, і це одразу відчувається в побудові сюжетної лінії, зйомках, монтажі. Кожен на своєму місці «вболівав» за результат, аби матеріал був оперативний, збалансований і цікавий. Ми були одними з перших серед регіональних ЗМІ, хто поспілкувався з батьками Олександра Абраменка ще до його перемоги. А ще в нас на філії на час олімпіади діяла олімпійська фан-зона, куди не раз запрошували батька олімпійського чемпіона Володимира Абраменка», — каже продюсер UA: МИКОЛАЇВ Олександр Рубан.

За словами Галини Щерби, команда ранківців висвітлює спортивну тематику, зробила чимало сюжетів про миколаївських спортсменів, паралімпійців і спортивну молодь, влаштовувала руханки з відомими людьми й звичайними миколаївцями. 

«Це результат злагодженої і цілеспрямованої роботи всієї команди ранкової програми «Новий день». Цей переможний сюжет — лише один із цілої серії матеріалів спортивної тематики, робота над якими триває і нині. Ми працювали над сюжетом тоді, коли тривала олімпіада в Пхьончхані, поспілкувалися з батьками фристайліста Олександра Абраменка, знайшли його вчителів, класного керівника. Стежили й вболівали за нашого земляка, і його олімпійська перемога стала добрим знаком і для нашої творчої групи. І ще важливий момент — саме ранкове шоу дає змогу створювати такі сюжети й спецпроєкти на постійних засадах», — зазначила Галина Щерба.

Також у номінації «Спорт для всіх» журі конкурсу віддало перемогу фільму «75 років у спорті — Анастасія Дойнікова». Його авторка — журналістка UA: ПОЛТАВА Юлія Логвиненко, оператор — Олег Бондаренко.

«Перемогти на національному конкурсі спортивних програм престижно й надзвичайно приємно. Але я знала, що так буде. І справа не в тому, що вдало взяла інтерв’ю чи гарно змонтувала стрічку. Фільм був приречений на перемогу через героїню. Анастасія Йосипівна Дойнікова — людина, яка надихає і заряджає. Нині вона майже 80 років у спорті. Вона неймовірна — позитивна, харизматична, добра — і не хоче зупинятися. Гори, велоспорт, лижі, марафони, забіги, заїзди — аби кругом встигати й були меценати», — розповіла Юлія Логвиненко.

За словами авторки, матеріал для фільму знімали, коли його героїня тільки планувала відсвяткувати ювілей.

«Коли отримала нагороду від НОКу, пошкодувала, що показала не все. Пані Дойнікову можна годинами знімати — і все цікаво буде! «Різати» розмову було важко. «Ходячий мотиватор» — це про неї. Цього тижня я випускова редакторка й ведуча новин, паралельно роблю політичну програму. Але розповідати про таких надзвичайних героїв спорту — мій обов’язок. І оскільки здобула цю нагороду, починаю вірити, що це в мене непогано виходить. До речі, конкурс «Світ спорту» від Національного олімпійського комітету мотивує знімати ще більше — бо аудиторія стає щонайменше всеукраїнською. Отож ширяться ідеї активного способу життя, хтось у себе повірить і знатиме, що спорт — він справді для всіх», — додала журналістка.

До фіналу конкурсу також потрапили роботи журналістки UA: ПЕРШИЙ Діани Кондратюк та шефредакторки департаменту цифрових платформ Суспільного Маргарити Єрмак.