Відбудова Миколаївщини за два роки повномасштабної російської агресії — спецрепортаж Суспільне Миколаїв

Відбудова Миколаївщини за два роки повномасштабної російської агресії — спецрепортаж Суспільне Миколаїв

27 лют. 2024

До другої річниці вторгнення росії на територію України команда Суспільне Миколаїв зробила спецрепортаж про відбудову пошкодженої внаслідок бойових дій та обстрілів інфраструктури на Миколаївщині.

Читайте також: Документальний проєкт Суспільного «Стихії війни» — дивіться на ютубі

На Миколаївщині з 52 територіальних громад 21 перебувала у зоні бойових дій. 108 населених пунктів були окуповані. Відновлювати пошкоджену внаслідок бойових дій та обстрілів інфраструктуру в області почали наприкінці листопада 2022 року. У громадах ремонтують будинки, навчальні заклади, амбулаторії та комунікації. Станом на 24 лютого у регіоні відремонтували понад 30% пошкоджених об’єктів. Близько 288 тисяч гектарів землі Миколаївщини потребують обстеження, 11 тисяч з них вже розміновані.

Наразі під тимчасовою окупацією залишається територія Кінбурнської коси, з якої росіяни обстрілюють Україну.

Детальніше про відбудову та відновлення – дивіться у матеріалі Суспільного.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

На Миколаївщині 一 це телеканал Суспільне МиколаївУкраїнське Радіо Миколаїв та цифрові платформи: