Музика від «Dushi» — квартирник на Суспільне Миколаїв з Кропивницького

Музика від «Dushi» — квартирник на Суспільне Миколаїв з Кропивницького

8 лис. 2022

11 листопада о 22:00 дивіться на Суспільне Миколаїв та місцевих телеканалах Суспільного Мовлення* концерт-квартирник гурту «Dusha» з Кропивницького. Онлайн-трансляцію шукайте на сайтах мовників. 

Читайте також: Радіодиктант національної єдності: історія

Лідер гурту, барабанщик Єгор Мишко, вокалістка Поліна Вахрамєєва, гітарист Руслан Шевченко, бас Вадим Марченко та клавішниця Анна Дегтярь виступають разом із весни 2022 року, а «Dusha» свою історію розпочала у вересні 2018-го.

Відеоверсію концерту готувала команда Суспільне Кропивницький.

«Ми вдячні ЗСУ, що у ці часи випробувань маємо змогу працювати на культурному фронті, — каже продюсерка Суспільне Кропивницький Яна Бабак. — Квартирник зараз — це ковток свіжого повітря і для команди, і для аудиторії. Сьогодні, коли фокус 24/7 на новинах, війні, економіці, міжнародці, мати змогу переключитися на творчість — і розкіш, і водночас необхідність. Митці завжди гостро проживають реальність і трансформують її у творчі образи, чим дають змогу глядачеві, слухачеві відрефлексувати власні переживання. Впевнена, що творчість молодого кропивницького гурту "Dusha" не залишить нікого байдужим, адже на кожного там чекають свої глибини та сенси».

«Гурт "Dusha" не зупиняється на конкретному стилі. Є потоки року, джазу, панку, інді. Але основний стиль — музика від душі, ось що лине і чіпляє», — розповідає Євген Мишко.

У команді не всі мають музичну освіту, тому вчаться, експериментують і шукають свою аудиторію. Зараз гурт бере участь у благодійних виступах, був ініціатором сольного виступу на вулицях Кропивницького, зібрані кошти перераховують на ЗСУ.

«Ми зіграємо декілька наших пісень. Сподіваємось, вам сподобається, і ви відчуєте той вайб душі й ті вібрації, які ми хочемо передати», — зазначає Поліна Вахрамєєва.

Концерти-квартирники виходять на місцевих телеканалах Суспільного щоп’ятниці. Керівник проєкту та автор ідеї — Сергій Жулін. Як він раніше зазначив, під час повномасштабної війни «значно оновились репертуари музичних гуртів, де з’явилось більше патріотичних пісень і таких, що відображають суспільний настрій і представляють нову сучасну українську музику».

Квартирники, що вже були в ефірі можна дивитись у записі: 

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії

На Миколаївшині 一 це телеканал Суспільне МиколаївУкраїнське Радіо Миколаїв та цифрові платформи: 

* Крім Суспільне Донбас та Суспільне Крим.

Фото — Анатолій Спиця