На Суспільне Миколаїв відбувся тренінг із надання домедичної допомоги

На Суспільне Миколаїв відбувся тренінг із надання домедичної допомоги

3 жов. 2022

30 вересня на Суспільне Миколаїв відбувся тренінг для команди з надання домедичної допомоги від «Червоного Хреста». Організувала навчання Академія Суспільного Мовлення.

Читайте також: Микола Чернотицький: Суспільне як замовник контенту може стати значною підтримкою індустрії

Тренінг тривав 6 годин. Кореспонденти, монтажери, редактори, інженери – працівники Суспільного в Миколаєві зібралися, аби отримати знання щодо надання першої домедичної допомоги. Окрім того, проводили онлайн-трансляцію для тих, хто перебуває за межами міста. 

Інструктор, волонтер «Червоного Хреста» Ілля Гага, поділився з працівниками теоретичними базовими знаннями та дав можливість освоїти їх на практиці. На тренінгу, зокрема, навчали, як перев`язати пораненого, як провести серцево-легеневу реанімацію, а також — як діяти при невідкладних станах. 

За словами інструктора, такі тренінги він проводить для всіх охочих. В основному – для волонтерів і працівників державних підприємств. 

«Цим вже займаюся півтора року. Для журналістів це вперше. Десь раз на тиждень проводжу майстер-клас. Невеликі тренінги. 2-3 теми, десь дві години максимум. Сьогодні ми пройшли стандартний шестигодинний тренінг від „Червоного Хреста”», —  каже Ілля Гага

Менеджер Суспільне Миколаїв Дмитро Лугінець зазначає, що таке навчання для співробітників Суспільного не перше. Раніше Академія Суспільного Мовлення організовувала схожі у Львові, Києві та Одесі.

«Зараз подібні навчання є необхідними, бо наші співробітники щодня ризикують життям дорогою на зйомку як у місті, так і в області, контролюють вихід ефіру, виконують адміністративну роботу, залишаючись в місті, яке зараз обстрілюють щодня. Хай ці знання нам не знадобляться, але бути готовим надати першу допомогу своєму колезі, другу, родичу, або перехожому обов’язок кожного!» — зазначає Дмитро Лугінець.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, всеукраїнські канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Нагадаємо, Академія Суспільного Мовлення — навчальний центр, який реалізує програми за участі тренерів європейських медіашкіл та міжнародних організацій, таких як Deutsche Welle Akademie, BBC Media Action, CFI, IREX, UN Women, Council of Europe Office in Ukraine, а також українських медіатренерів. 

Оперативні новини про Миколаївщину — на платформах: